Envisan wint DTIM-prijs

Elk jaar beloont de “Direction du Transport en de l’Intermodalité des Marchandises” (SPW Mobiliteit en Infrastructuur) een bedrijf dat zich heeft onderscheiden op het gebied van riviertransport. De winnaar van dit jaar is Envisan, onderdeel van de Jan De Nul Group.

Envisan is de milieudivisie van Jan De Nul Group, een van de wereldleiders in baggerwerken op zee en civiele techniek. De groep stelt meer dan 7.000 mensen tewerk, voltooide 221 projecten in 2022 en is actief in 45 landen. Envisan, de bekroonde divisie van de Groep, richt zich op de behandeling en het hergebruik van baggerspecie en vervuilde grond. De divisie heeft 3 operationele sites in Wallonië: Saint-Ghislain, Lixhe en Monsin. In vergelijking met 2021 heeft het zijn riviertonnage verdrievoudigd tot 300.000 ton. Envisan biedt circulaire oplossingen, d.w.z. sanering gevolgd door technische meerwaarde door bodem en sedimenten om te zetten in nieuwe materialen. Dimitri Descamps, Regionaal Verkoopdirecteur van Envisan, legt de voordelen uit van het gebruik van de waterwegen voor zijn bedrijf: “De waterwegen bieden een hoog rendement wat betreft de afvoer van terreinen, zijn zeer betrouwbaar bij het verlaten van industriële sites, zijn zeer veilig en vergemakkelijken de traceerbaarheid. Het is eenvoudiger om één verplaatsing van 1200 ton te traceren dan 40 verplaatsingen van 30 ton per vrachtwagen”. Envisan vervoert droge en natte bulk, afval en ‘circulaire’ materialen over de rivier, voornamelijk in België. De divisie heeft ook projecten zoals verwerkingsinstallaties op binnenschepen en de verplaatsing van semi-mobiele fysico-chemische wasinstallaties.

De site van Monsin is trouwens uitgerust met de eerste fysico-chemische wasinstallatie voor vervuilde grond in Wallonië. Deze combineert bodemsanering met de productie van gewassen zand en grind, dat gerecycleerd kan worden als nieuwe bouwmaterialen.

De DTIM-prijs werd uitgereikt in het kader van de Waalse Dag van het Riviertransport en de Intermodaliteit. (Foto: Envisan-site op Ile Monsin in Luik)

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo