Jo Van Moer: “Iedere chauffeur moet elke dag opnieuw veilig thuiskomen”

Sinds 1 juni staat de Truckersquiz online. Iedereen kan individueel meedoen maar ook bedrijven kunnen inschrijven, zodat de medewerkers het tegen elkaar kunnen opnemen. Van Moer Logistics heeft alvast een bedrijfsaccount opgestart. “Want veiligheid is voor ons een topprioriteit”, zegt CEO Jo Van Moer.

Met 2.200 werknemers is Van Moer Logistics niet weg te denken uit de transport- en logistieke sector. Jo Van Moer startte het bedrijf op in 1990 als éénmansbedrijf en reed toen zelf met de vrachtwagen. Ook nu nog kruipt de CEO geregeld zelf achter het stuur van een van zijn vrachtwagens om een vinger aan de pols te houden over wat de uitdagingen voor zijn chauffeurs zijn.

“Wij hebben elke dag meer dan 500 wagens op de baan en iedere chauffeur moet elke dag opnieuw veilig thuiskomen”, zegt Jo Van Moer. “Het is dus zeer belangrijk om blijvende aandacht te schenken aan (verkeers)veiligheid. We steunen daarom deze actie graag door het schenken van één van de prijzen van de Truckersquiz aan de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). We kunnen de initiatieven van VSV alleen maar aanmoedigen. Zo heeft de VSV tijdens de Vlaamse Havendag op onze site demonstraties gegeven met hun tuimelwagen en VR-brillen. Op die manier hielpen ze ons met het sensibiliseren van onze medewerkers en bezoekers over de gevaren in het verkeer.”

Daarom ook springt Van Moer Logistics mee op de kar van de Truckersquiz waarmee de VSV in minder dan tien minuten de verkeerskennis van de deelnemers wil opfrissen. Het bedrijf maakte een bedrijfsaccount aan en informeerde zijn werknemers via de interne communicatie app ‘Van Moer Connect’. En er komt ook een interne competitie waarbij de beste Van Moer-chauffeur JO-kers verdient. Daarmee kan hij of zij een mooie prijs uitkiezen op het intern waarderingsplatform. Het bedrijf hoopt dat veel collega’s deelnemen, want de veiligheid verhogen blijft prioritair.

Wat doet Van Moer Logistics als bedrijf om de veiligheid te verhogen?
Jo Van Moer: “Onze chauffeurs worden persoonlijk gevolgd en begeleid via een maandelijks rijstijlrapport. Onze begeleiders analyseren deze resultaten en ondersteunen onze chauffeurs waar nodig en geven bijkomende veiligheidsopleidingen. Dat gebeurt door onze Van Moer Academy, die een brede waaier heeft van ontwikkelingsmogelijkheden voor onze medewerkers.”

Waar moet je als chauffeur op letten in het verkeer en wat zijn de pijnpunten?
Jo Van Moer: “Afleiding is het grootse gevaar voor onze chauffeurs. Als je vele uren doorbrengt in de vrachtwagen en je staat in de files, durft de focus al eens verslappen. Daar moeten we onze chauffeurs extra tegen wapenen.”

Prijzen voor bedrijven
Naast de prijzen voor de individuele deelnemers aan de Truckersquiz, zijn er voor bedrijven specifieke prijzen zoals een gepersonaliseerde game van het Sociaal Fonds Transport en Logistiek voor transportbedrijven of een waardebon van 1500 euro voor een Dag Veilig Verkeer. Dan komt de VSV met een tuimelwagen, VR-brillen en een VR-mobiel naar je bedrijf en worden je werknemers gesensibiliseerd over het belang van de veiligheidsgordel, de gevaren van de dodehoek en de gevolgen van afleiding.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo