UZ Brussel neemt MAN TGE-ziekenwagen in gebruik

UZ Brussel, het universitair ziekenhuis van de VUB, heeft een hoogtechnologische MAN TGE-ziekenwagen aangekocht. Dit is een modulaire ambulance “aangepast aan de specifieke behoeften van patiënten met een gewicht van 300g tot 300kg”, aldus MAN.

De MAN TGE-ziekenwagen zal tussen UZ Brussel en de ziekenhuizen van het land patiënten vervoeren met ernstige pathologieën. De ambulance werd op maat van UZ Brussel gebouwd in samenwerking met verschillende partners. De MAN is een TGE 5.180 dubbele cabine met automatische versnellingsbak. Tot de kenmerken van het voertuig behoren: de transformatie van een 7-persoons cabine in een 4-persoons cabine met een sanitaire cel voor 3 personen, luchtvering achteraan waardoor het voertuig kan zakken bij het in- en uitladen van patiënten, een container op het chassis met elementen die tijdens het transport modulair kunnen worden toegevoegd en de aanwezigheid van alle uitrusting die nodig is voor de verschillende medische disciplines. Dit alles voor een “zoals in het ziekenhuis” zorgomgeving.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo