Kris De Leeneer: “Door in de hoogte te bouwen, werk je duurzaam”

Transportbedrijf Kris De Leeneer heeft de verhuis afgerond naar een nieuw magazijn van waaruit de activiteiten centraal worden georganiseerd. De logistiek in het gebouw van 28 meter hoog verloopt volledig automatisch. De hoogbouw bevat 46.000 palletplaatsen.

In 2021 raakte bekend dat transporteur Kris De Leeneer zou verhuizen naar een nieuwe hoofdzetel in Lokeren. De firma kondigt aan dat de verhuis voltooid is.

Op het domein van 4,2 hectare in Lokeren werd een gebouw opgetrokken van 28 meter hoog op een oppervlakte van 11.000 m². De realisatie van het volledig geautomatiseerde magazijn was in handen van Willy Naessens.

In de planning van deze nieuwe hoofdvestiging werd rekening gehouden met duurzaamheidsfactoren. “Door in de hoogte te bouwen, werk je duurzaam,” zegt zaakvoerder Kris De Leeneer. “We hebben in feite een gebouw op een oppervlakte van 11.000 m² waar je anders 25.000 m² voor nodig zou hebben. Ook is er een ondergrondse parking voorzien, om verharding van de bodem te beperken.”

Duidelijk is ook dat de firma alsmaar meer inzet op logistieke dienstverlening, naast uitsluitend vervoer. In het nieuwe magazijn heeft Kris De Leeneer mogelijkheid tot herverpakken, etiketteren en het leveren van andere diensten van toegevoegde waarde.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo