LeaseBroker: “We begeleiden in het vinden van financieringsoplossingen” [Advertorial]

Er is financiering, maar ook de financiering van specifieke producten, waar de meerwaarde van LeaseBroker ligt. Gespecialiseerd in rollend materieel en machines zoekt ze in alle onafhankelijkheid de beste oplossing voor haar klanten. En dit ongebonden maatwerk is hetgeen het verschil maakt. “Vaak worden we met erg specifieke producten zoals kranen, hoogtewerkers of speciaal uitgeruste voertuigen geconfronteerd”, klinkt het. “Door onze product- en marktkennis bieden we klanten op zoek naar financiering net die extra aan.”

“Als je hetgeen we doen onder één label zou moeten onderbrengen, dan kan je dat nog het best als ‘flexibele financiering’ omschrijven”, legt Christophe Ryckaert, Operations Manager bij LeaseBroker, uit. “Meer concreet zoeken we in alle onafhankelijkheid voor onze klanten de beste financieringsoplossing. Leasing en renting zijn de meest voorkomende pistes die uiteindelijk bewandeld worden, maar er wordt ook gekeken naar de mogelijkheden van sale-and-lease-back of korte termijn financiering. De essentie van onze dienstverlening is maatwerk aanbieden, specifieke oplossingen aanreiken voor de gegeven positie van een klant.”

Onafhankelijk en flexibel ontzorgen
“Op zich sluiten we geen sectoren of producten uit, maar onze specialiteit ligt toch duidelijk op rollend materieel en machines”, vervolgt Ryckaert. “We kennen met andere woorden die producten en hun markt goed. En in dat verband hebben we ook een goed zicht op de vele dealers. Rollend materieel is trouwens een vlag die een erg brede lading dekt. Spontaan denkt men aan trucks, lichte bedrijfsvoertuigen en dergelijk, maar je hebt het ook over speciale voertuigen met dito opbouw, kranen, hoogtewerkers,…
Het is van groot belang dat je de waarde van die producten kent, onontbeerlijk bij het bepalen van de restwaarde. Wanneer we de noden van de klant in kaart hebben gebracht, gaan we in onze onafhankelijkheid aan de slag. We zoeken welke partij het meest geschikt is op een oplossing te bieden. Net die ongebondenheid is een belangrijk onderdeel van onze sterkte. Maar al te goed zijn we ons bewust van onze positie ten opzicht van alle stakeholders. De klant weet welk product hij wil, zijn dealer wil dan weer betaald worden, maar we houden ook rekening van hoe de boekhouder of fiscaal adviseur het ziet.”

Partner in extreme omstandigheden
Frank Hechtermans, Zaakvoerder van Group-f beaamt. Het bedrijf met zo’n 2.000 medewerkers is erg actief in de (professionele) schoonmaak, waardoor heel wat specifiek materiaal nodig is, noodzakelijk voor het reinigen van pakweg hotelramen of vliegtuigen. “De COVID periode was erg zwaar voor ons”, legt Frank Hechtermans uit. “Die mindere periode werd dan weer gevolgd door een forse groei, maar dat lag dan weer moeilijk door de schaarste van producten en materialen. Het is geen overdrijving te stellen dat we van crisis naar crisis laveerden, ook al waren die erg verschillend van aard.
Dit waren extreme omstandigheden die een specifieke partner vergden, die we vonden bij LeaseBroker. Ze zijn vertrouwd met het materieel, de afzetmarkt, maar kennen ook beter dan andere spelers de restwaarde van de vereiste machines.”

 

Offerte aanvragen

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo