VW’s fabriek in Hannover-Limmer heeft de 200.000e California geproduceerd

Vorig jaar werden er 21.600 VW California 6.1 geleverd, een verdere stijging van 14,9% ten opzichte van het jaar voor de Corona 2019. In totaal heeft Volkswagen sinds 1988 200.000 California-modellen geproduceerd.

Het 200.000e model dat in Hannover is geproduceerd, is een California 6.1 Ocean (2.0 l TDI, 150 kW) met 4MOTION vierwielaandrijving en 7-traps DSG, met een elektrisch bedienbaar hefdak met rode balg en drie ramen. Momenteel worden er zo’n 150 California’s per dag gebouwd door 600 werknemers in 3 ploegen.

De opvolger van de California 6.1 wordt vanaf 2024 ook in Hannover geproduceerd volgens hetzelfde principe als het huidige model: het basisvoertuig wordt geproduceerd in de hoofdfabriek in Hannover-Stöcken. Vervolgens wordt het volgens de wensen van de klant omgebouwd tot een camper door experts in de acht kilometer verderop gelegen productieafdeling van de California; deze productielocatie wordt geëxploiteerd door Volkswagen Group Services.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo