Werkgelegenheidsvooruitzichten stijgen voor de sector transport/logistiek

Volgens de ManpowerGroup Werkgelegenheidsbarometer zijn de netto werkgelegenheidsvooruitzichten 5 procentpunten beter dan het vorige kwartaal en 15 procentpunten beter dan dezelfde periode vorig jaar.

De Barometer geeft aan dat 46% van de ondervraagde werkgevers in deze sector van plan is hun personeelsbestand tegen eind december 2023 uit te breiden, tegenover 11% die van plan is hun personeelsbestand in te krimpen. Dit komt neer op een verschil van 35%, wat 4 punten boven het nationale gemiddelde ligt. Werkgevers in alle 9 onderzochte sectoren verwachten hun personeelsbestand tegen het einde van het jaar uit te breiden. Sébastien Delfosse, Managing Director van ManpowerGroup BeLux, licht toe: “Deze opleving komt na een vertraging van de aanwervingen in de eerste helft van het jaar, die vooral te wijten was aan de stijgende loonkosten. Deze positieve trend kan ook verklaard worden door een uitstel van rekruteringsintenties voor vacatures die open blijven staan door een tekort aan talent en moeilijkheden om de juiste logistieke profielen te vinden.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo