Transport Van Lierde: “We gingen samen naar een truckwijding”

Zijn overgrootvader, grootvader en vader verhandel(d)en landbouwproducten maar Maarten Van Lierde sloeg drie jaar geleden een andere weg in. “Ik begon in 2020 als transporteur, eerst voor mijn vader, daarna ook voor anderen”, vertelt hij. “Intussen heeft Transport Van Lierde vijf vrachtwagens en zoek ik nog een extra trucker om ons team te versterken. Dit jaar doen we voor het eerst mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur.”

“Wij vervoeren alles wat landbouw gerelateerd is”, zegt Maarten, de zaakvoerder-chauffeur van Transport Van Lierde. “Het gaat vooral om veevoeders of grondstoffen voor veevoeders. Omdat het gaat over producten voor de voedselketen hebben we ook een FCA-certificaat (Feed Chain Alliance).”

Om de producten bij de klant te krijgen, heeft het transportbedrijf uit Gavere één vaste vrachtwagen – een MAN TGS 26.430 6×2 – en vier trekkers: twee Mercedes-Benz Actros en twee MAN TGX. “Die vaste camion gebruiken we om te leveren waar we met de opleggers niet kunnen komen”, zegt Maarten.

Eigen trekker en trailer

Daarnaast heeft Transport Van Lierde verschillende trailers: twee silowagens, twee kippers, een walking floor trailer en twee citytrailers. “Iedereen heeft zijn eigen trekker en we proberen ook zoveel mogelijk met dezelfde trailers te rijden. Dat maakt het handiger omdat je als chauffeur het voertuig dan gewoon bent.”

“We rijden veel in Wallonië maar ook in West- en Oost-Vlaanderen, in Noord-Frankrijk en in Nederland”, vertelt Maarten. “Klantvriendelijkheid staat bij ons voorop. Want dat is wat klanten belangrijk vinden, de vertrouwde band die ze hebben met onze chauffeurs.”

Maarten neemt met zijn bedrijf een eerste keer deel aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Maar in een klein bedrijf met een zaakvoerder die zelf ook achter het stuur zit, lijkt het of het alle dagen Dag van de Vrachtwagenchauffeur is.

Verjaardagstaart

“Daarom doen we ook veel samen”, zegt Maarten. “Onlangs deden we samen mee aan een truckwijding met een ontbijt, een rondrit, de wijding en een barbecue. Dat schept een band onder elkaar. Voor de fotoshoot van dit artikel zijn we ook allemaal samengekomen op vrijdagmiddag en heb ik de chauffeurs op taart getrakteerd voor mijn verjaardag.”

“Met de feestdagen zorg ik voor iets extra’s en als er zaterdag gewerkt wordt, sluiten we hier ’s avonds af met koffiekoeken. Wat we doen is niet altijd gepland. Het zijn vaak ingevingen van het moment. We zorgen ook dat de chauffeurs hier al het materiaal vinden dat ze nodig hebben om te werken: handschoenen of dingen om hun vrachtwagen proper te houden zoals doekjes en producten voor het interieur van de cabine. En er mag ook al eens geld gaan naar het personaliseren en het inrichten van de camions.”

Wat Transport Van Lierde op donderdag 14 december gaat doen, staat nog niet vast. “Dat gaan we hier eerst nog eens bespreken”, zegt Maarten.

Doe ook mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur op 14 december 2023. Registreer je initiatief GRATIS op www.dvc2023.be.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo