Webfleet meet uitstoot met CO2-rapportagetool

Webfleet, de oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone, heeft een nieuwe tool ontwikkeld waarmee bedrijven hun CO2-uitstoot kunnen meten en verminderen.

De tool – het door TÜV Rheinland gecertificeerde CO2 Reporting – geeft bedrijven een overzicht van de CO2-uitstoot van hun wagenpark op basis van actuele rijgegevens. Bedrijven kunnen niet alleen zien hoeveel CO2 er wordt uitgestoten, maar ook waarom en waar dit gebeurt. Dit moet hen in staat stellen stappen te ondernemen om hun CO2-voetafdruk te verminderen en hen helpen te voldoen aan wettelijke vereisten zoals de nieuwe CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) van de Europese Unie. Deze nieuwe richtlijn wordt in 2024 van kracht en steeds meer bedrijven zullen precieze gegevens moeten verstrekken over de CO2 die ze produceren en doelen moeten stellen om hun uitstoot te verminderen.

Lees alles over Webfleet

Webfleet

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo