Transportgroup Corneel Geerts: “We doen wat we beloven”

“Chauffeurs hebben een groot eergevoel en verwachten dat je doet wat je beloofd hebt.” Dat zegt Sven Geerts van Transportgroup Corneel Geerts die zelf twee jaar reed met de vrachtwagen en nu als transportmanager het contact is voor de chauffeurs in het familiebedrijf. “Waarom geen Week in plaats van een Dag van de Vrachtwagenchauffeur”, zegt Sven. “Want nu missen onze chauffeurs die internationaal rijden, dit event.”

Transportgroup Corneel Geerts doet groupagediensten naar heel Europa, naar Noord-Afrika en naar Turkije. Als kleinzoon van oprichter Corneel Geerts is Sven samen met Kevin en Kenneth de derde generatie die het bedrijf leidt. “Wij werken met familiale partners in Europa”, zegt Sven. “Zodat we problemen kort kunnen opvolgen. In elk land hebben we zo’n partner, de Benelux doen we zelf.”

Het bedrijf uit Wijnegem heeft een zeventigtal chauffeurs in dienst maar doet ook beroep op onderaannemers. “Chauffeurs staan bij ons voorop, want ook al zijn we multimodaal – we blijven toch vooral transporteren via de weg”, zegt Sven. “Onze bedrijfsfilosofie is dat we chauffeurs aantrekken die bij ons willen blijven. Daardoor hebben we de laatste jaren geen chauffeurstekort.”

“De belangrijkste redenen waarom chauffeurs blijven is dat we doen wat we beloven”, zegt Sven. “Wij hebben verschillende activiteiten en verschillende soorten transport. Als een chauffeur hier komt solliciteren omdat hij internationaal wil rijden en je hem belooft dat hij dat ook kan doen, moet je dat ook waarmaken en je belofte nakomen. Net zoals je moet nakomen dat iemand alle dagen thuis kan slapen als hij dat wil.”

Rode loper

Transportgroup Corneel Geerts neemt voor de derde keer deel aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. “De vorige keren rolden we de rode loper uit en kregen onze chauffeurs koffiekoeken en Antwerpse handjes, plus allerlei gadgets die ze onderweg kunnen gebruiken zoals een muts tegen de winterkoude en handschoenen met een krabber om de ruiten ijsvrij te maken.”

“Dit jaar gaan we focussen op het multiculturele in onze firma”, zegt Sven. “We hebben hier werknemers die afkomstig zijn uit 32 verschillende landen. Daarom willen we dat iedereen elkaars cultuur leert kennen. Dat zal de sfeer zeker ten goede komen.”

Het familiebedrijf is het hele jaar door bezig met wat er voor zijn chauffeurs en werknemers kan worden gedaan. “Interessant was een dag waarop iedereen van job wisselde”, vertelt Sven. “Kantoor- of magazijnmedewerkers reden eens mee met de vrachtwagens en kregen zo een beeld van wat dat werk inhoudt. Chauffeurs gingen in de garage als mecanicien aan de slag om bijvoorbeeld wielen te wisselen en bedienden reden met een vorkheftruck een hindernissenparcours in het magazijn. Op die manier krijgen medewerkers respect voor het werk van hun collega’s. Maar er zijn hier ook barbecues en binnenkort een tafelvoetbaltornooi.”

Doe ook mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur op 14 december 2023. Registreer je initiatief GRATIS op www.dvc2023.be.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo