Beherman importeert Farizon naar België

Een nieuw merk van Chinese lichte bedrijfsvoertuigen zal dit jaar opnieuw zijn opwachting maken in de Benelux: Beherman Motors heeft daartoe zopas een overeenkomst ondertekend met de Geely-groep, onder meer eigenaar van het merk Farizon.

De timing is bijzonder goed, want Farizon heeft net een gloednieuwe generatie elektrisch aangedreven lichte bedrijfsvoertuigen gepresenteerd, waarvan de SuperVAN de eerste is. Deze bestelwagen heeft een laaddrempel van slechts 550 mm en geen B-stijl voor zijdelingse toegang. Het nuttige volume van de bestelwagenversie varieert van 6,7 tot 12,6 m3. Omdat hij gebaseerd is op een veelzijdige architectuur die bekend staat als de GXA-M, kan de SuperVAN eenvoudig worden aangepast aan verschillende carrosserieën: alle technische functies zijn gegroepeerd in het chassis en alle verbindingen met het bestuurderscompartiment zijn ‘drive-by-wire’, dat wil zeggen zonder mechanische verbindingen. Op dezelfde basis kan Farizon een bestelwagen met lange of korte wielbasis, een MPV of een pick-up bouwen.

Farizon vervolledigt een Beherman-gamma dat al de Fuso Canter en het Italiaanse merk Piaggio omvat (waarvan de elektrische versie binnenkort in België zou moeten aankomen). De eerste leveringen zijn gepland voor september en Beherman is van plan een netwerk van ongeveer 50 dealers op te zetten in de Benelux. Met deze drie merken wil de Beherman Groep binnen drie jaar meer dan 5% van de Benelux-markt veroveren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo