Marktaandeel elektrische lichte bedrijfswagens… daalt

ACEA heeft statistieken gepubliceerd voor het eerste kwartaal van 2024 voor de Europese bedrijfsvoertuigenmarkt. Lichte bedrijfsvoertuigen staan er goed voor, maar de cijfers voor elektrische bestelwagens zijn gedaald.

In het eerste kwartaal van 2024 steeg de verkoop van nieuwe lichte bedrijfsvoertuigen in de Europese Unie met 12,6%. Er werden bijna 400.000 eenheden verkocht, dankzij de grote markten Italië (+19,4%), Duitsland (+12,7%), Spanje (+10,9%) en Frankrijk (+8,7%). Deze stijgingen zijn aanzienlijk hoger dan die in België, waar de markt tussen januari en maart 2024 met slechts 1,8% groeide.

Uit de door ACEA gepubliceerde cijfers blijkt ook dat het aandeel van elektrische lichte bedrijfsvoertuigen in het eerste kwartaal daalde van 6,2% naar 5,8%. De verkoop steeg met 4,2 %, wat minder is dan de globale markt. Benzinemodellen zorgden voor de grootste groei (+18,8%), terwijl het aandeel van diesel licht daalde van 84,5% naar 84,2%. Hybride modellen zagen hun verkoop met 12,6% stijgen, maar waren slechts goed voor 2,2% van de totale markt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo