Treinverbinding Zeebrugge-Graz als oplossing voor Rode Zee-perikelen

Treinvrachtoperator Lineas en de Zeebrugse terminaluitbater CSP lanceren een treinverbinding tussen de Zeebrugse CSP-terminal en het Oostenrijkse Graz. De verbinding komt er om een antwoord te bieden op de verstoring van het goederenverkeer door de aanvallen op vrachtschepen door Houthi-rebellen in de Rode Zee. 

De nieuwe verbinding komt er in opdracht van rederij COSCO Shipping Lines. Deze oplossing komt tot stand als reactie op de logistieke uitdagingen veroorzaakt door de aanhoudende aanvallen van Houthi-rebellen, die de gebruikelijke route langs de Rode Zee en via de haven van Piraeus, Griekenland, tijdelijk onmogelijk hebben gemaakt voor COSCO Shipping Lines. De noodzaak om snel een alternatieve route te vinden bracht Lineas en CSP Zeebrugge samen om een efficiënte en flexibele oplossing te creëren. De treindienst tussen Zeebrugge en Graz biedt volgens de initiatiefnemers een snelle en betrouwbare verbinding voor het leveren van de vrachten vanuit België naar Oostenrijk.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo