bpost introduceert CO2-calculator voor bedrijven

bpost heeft een eigen tool gelanceerd om de CO2-voetafdruk te berekenen van de pakketten die Belgische bedrijven aan bpost toevertrouwen. Deze CO2-calculator werd ontwikkeld in samenwerking met Vinçotte en voldoet aan de ISO 14083- en GLEC-normen.

Voor elk pakket houdt de calculator rekening met het gewicht, de afstand, het laadvermogen en het aantal stops van het voertuig. Het zal echter nog even duren voordat de tool beschikbaar is voor klanten. “Momenteel hebben enkel de medewerkers van bpost er toegang toe. Zo kunnen we de kinderziektes oplossen die inherent zijn aan de lancering van dit soort tools. Het is de bedoeling om deze calculator in de komende maanden ter beschikking te stellen van de klanten, zodat ze hem zelf kunnen gebruiken”, legt Laura Cerrada Crespo, woordvoerster van bpost, uit.

We herinneren eraan dat bedrijven steeds meer verplicht zullen worden om hun CO2-uitstoot te declareren, inclusief de gerelateerde transportactiviteiten (scope 3). De nieuwe tool van bpost beantwoordt aan deze toekomstige wettelijke verplichtingen.

bpost grijpt deze gelegenheid uiteraard aan om zijn eigen inspanningen om zijn activiteiten koolstofvrij te maken in de verf te zetten. Volgens de postoperator zal 22% van zijn “last mile”-leveringen al emissievrij zijn tegen eind 2023.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo