Nieuw IVECO Way-gamma: zuiniger, comfortabeler en digitaler [Advertorial]

IVECO heeft zijn zware ‘Way’-gamma stevig vernieuwd. Met een zuiniger motorenpalet, hoogtechnologische diensten en een gloednieuw interieur zijn de S-Way en X-Way interessanter dan ooit voor zowel transporteurs als chauffeurs. We overlopen de hoogtepunten.

Het nieuwe zware Way-gamma van IVECO krijgt een meer expressieve en personaliseerbare look, met onder andere de keuze uit acht verschillende grilles. Op technisch vlak is de meest in het oog springende aanpassing echter de komst van de nieuwe xCursor 13 dieselmotor. Die maakt gebruik van een aantal hypermoderne technologieën om het verbruik verder te verlagen. Resultaat: een brandstofbesparing tot 10%! En dat terwijl de duurzaamheid van het blok met 33% verhoogd werd tot 1,6 miljoen kilometer!

Meer technologie, minder verbruik

Het Way-gamma is nu leverbaar met een vermogen tot 580 pk en een koppel van 2.800 Nm, ideaal voor de zwaarste toepassingen. Een variant met 500 pk en 2.600 Nm biedt dan weer extra efficiëntie over lange afstanden. De xCursor 13 is gekoppeld aan de 17xMeritor as en een 12-traps TRAXON Gen2 versnellingsbak van ZF, die onder andere voorzien is van een Shift Assistant die het schakelen en remmen op de motor op elkaar afstemt. De High Performance Engine Brake is 30% effectiever en kan daardoor in veel gevallen de Retarder vervangen.

Een aantal hoogtechnologische snufjes, zoals op GPS-signalen gebaseerde predictieve cruise control of de geoptimaliseerde Eco Driving Mode moeten het verbruik verder beperken. De nieuwe IVECO S-Way en X-Way zijn bovendien ook beschikbaar met een efficiëntere en krachtigere Natural Gas-uitvoering. Die levert een vermogen tot 500 pk en een koppel van 2.200 Nm, in combinatie met een verbruik dat 11% lager ligt. Door het gebruik van biomethaan leidt dit tot een netto uitstootbeperking die oploopt tot 95%.

Focus op comfort

Ook de chauffeur wordt in het nieuwe Way-gamma van IVECO in de watten gelegd. De nieuwe AS-cabine biedt de keuze uit verschillende materialen en kleuren, een volledig digitale cockpit, een overzichtelijker infotainmentsysteem met smartphone-integratie (Apple/Android) en spraakgestuurde IVECO Driver Pal assistent, maar ook achteruitkijkcamera’s die een beter zicht bieden en een brandstofbesparing opleveren tot 1,5%. Daarnaast is de ergonomie verbeterd met onder andere een meer ‘auto-achtige’ zitpositie, extra opbergvakken en een inklapbare tafel aan de passagierskant. Full Level 2 rijhulpsystemen zorgen dan weer voor meer ontspannen en veiliger rijden.

Klap op de vuurpijl wat het comfort in de nieuwe IVECO S-WAY en X-Way betreft, maar ook de inzetbaarheid: de nieuwe, versterkte luchtvering aan de voorzijde met een hoge slag en een GAW van 9 ton. Deze pneumatische configuratie wordt bovendien aangeboden op meer chassisvarianten. De veelzijdigheid van het Way-gamma blijkt ook uit de versterkte sleepas van 9 ton die nu voorzien wordt op de 6×2 bakwagens.

Digitale services voor efficiënter werken

IVECO biedt ook een aantal efficiëntieverhogende digitale diensten. Zo wordt de gezondheid van de chauffeur in het oog gehouden om incidenten te voorkomen en biedt de connectiviteit nieuwe beheersfuncties. Via het IVECO ON portaal vanop afstand bedienbare voertuiginstellingen bijvoorbeeld, of predictieve diagnose die gebruik maakt van nieuwe algoritmes. Daarnaast zijn er ook een aantal premium pakketten waarmee de efficiëntiewinst nog verhoogd kan worden op maat van elk bedrijf.

Ontdek het nieuwe IVECO Way-gamma en alle mogelijk productiviteitsverhogende diensten van IVECO bij uw IVECO concessiehouder.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo