Nieuwe FluX 45 van Hubtex laat transport van pallets en lange goederen toe

Met de FluX 45 presenteert Duits fabrikant Hubtex zijn nieuwe elektrische meerwegheftruck met contragewicht die tot 4,5 ton kan heffen.

Deze nieuwe FluX 45 is als meerwegzijlader vooral geschikt als de klant overwegend gepalletiseerde ladingen, maar ook regelmatig lange lasten zijdelings moet verplaatsen. Bij transport van lange lasten, wordt het voor conventionele heftrucks weleens problematisch.Ze hebben brede gangen nodig en er ontstaat een verhoogd risico op ongevallen, omdat het laadvlak van de lange goederen op de heftruck vaak te klein is of de lange goederen over hindernissen getild moeten worden.

“Met de FluX 45 krijgen gebruikers een apparaat dat flexibel inzetbaar is als vorkheftruck en als zijlader en de investering in twee voertuigen overbodig maakt. Tegelijkertijd zorgen de robuustheid en de duurzaamheid van onze voertuigen voor een lage Total Cost of Ownership,” aldus Michael Röbig, hoofd Productmanagement bij Hubtex.

In vergelijking met de voorganger is de lengte van het voertuig 14 procent kleiner, wat hem nog wendbaarder maakt. Door de 360-graden HX-besturing is een vloeiende verandering van rijrichting zonder tussenstop van lengte- naar dwarsrijden mogelijk.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo