Bosal presenteert Longtainer Cradle voor transport van lange voorwerpen

Bosal Packaging Solutions, een onderdeel van de Bosal-groep, introduceert de Longtainer Cradle: een nieuw concept voor handling, opslag en het vervoer van lange producten zoals buizen, profielen, staven, componenten, enz.

De Longtainer Cradle werd ontwikkeld in het Bosal innovatiecentrum te Lummen. “Daar werken onze R&D teams voortdurend aan de ontwikkeling van vernieuwende projecten op het vlak van veiligheid, efficiëntie, en de implementatie van ecologische  logistieke oplossingen. Focus ligt hierbij op het elimineren van niet-herbruikbare verpakkingsmaterialen en het optimaal laden van magazijnen, vrachtwagens en containers”, zegt Sales Director Herman Standaert.

De Longtainermodules zijn gemaakt van gerecycled geëxtrudeerd aluminium. Afhankelijk van het aantal gebruikte modules (van 2 tot 14) kan het systeem objecten met een lengte van 1150 tot 13849 mm hanteren. De producten worden aan de Longtainer bevestigd met polyester riemen. Een bundel kan worden gehanteerd met een vorkheftruck, een zijlader of een bovenloopkraan en bundels kunnen veilig op elkaar gestapeld worden, zowel vol als leeg. Bij het oppakken van de Longtainer raken de vorken de lange producten niet. Bovendien zijn de modules inklapbaar voor compact retourtransport.

“De Longtainer Cradle werd ontworpen om een 360° oplossing te bieden voor de veelal complexe problemen die conventionele logistieke methodes met zich meebrengen, en biedt tal van voordelen op het vlak van kostenbesparing, veiligheid en milieu omdat het circulair design gebruik van hout, karton en plastic overbodig maakt”, aldus Herman Standaert.

 

 

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo