Featured Video Play Icon

[VIDEO] Hoog bezoek bij inhuldiging van grootste site voor Kellanova in Europa

Kellanova (het vroegere Kellogg Company) heeft in Mechelen zijn nieuwe magazijn geopend in aanwezigheid van de minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden, en de burgemeester van Mechelen, Bart Somers.

Het nieuwe magazijn is gebouwd door MG Real Estate en wordt beheerd in samenwerking met logistiek dienstverlener GXO. Het heeft een oppervlakte van 65.000 vierkante meter en 250 werknemers zijn erin aan het werk. Opmerkelijk: 100 van die arbeiders werken in een beschutte werkplaats.

Deze uitbreiding bevindt zich naast de bestaande fabriek van Pringles (dat deel uitmaakt van Kellanova). Die fabriek bestaat al sinds 1995 in Mechelen en daar zijn nog eens 650 mensen tewerkgesteld.

Drie grote verbeteringen

Door dit nieuwe magazijn in gebruik te nemen zijn er drie verbeteringen aangebracht voor een meer efficiënte en duurzame logistiek bij Kellanova:

  • De centralisatie van de opslag- en co-packingactiviteiten van vijf sites naar één hub.
  • Door vrachtwagens te gebruiken die volgeladen zijn en te werken vanuit één hub, daalt de verkeerscongestie tussen de productiesite en het magazijn.
  • Met klanten wordt er samengewerkt om goederen dubbel te stapelen, met de bedoeling vrachtwagens beter te vullen.

 

30% minder intern verkeer op de weg

Olivier Vernier, General Manager van Kellanova Continental Europa, is tevreden met de oplevering van het gebouw. “Deze faciliteit is een bewijs van onze belofte om de CO2-uitstoot te verlagen door sterk verminderd vrachtwagenverkeer, verbeterde co-packingprocessen en een geoptimaliseerd gebruik van vrachtwagens in samenwerking met retailers. Dankzij deze inspanningen kunnen we het aantal vrachtwagens dat intern rijdt tussen onze productiesite en het magazijn met maar liefst 30% doen dalen.”

Bijzonder aan de site is ook het laad- en lossysteem van Nederlandse leverancier Ancra, uitgerust op twee laadkaaien, dat toelaat om de volledige inhoud van een vrachtwagen over een kettingbaan automatisch in en uit te laden. Wat met heftruckchauffeurs makkelijk een halfuur in beslag neemt, wordt zo herleid tot hoogstens 5 minuten.

Milieubewust gebouw

Ignace De Paepe, President bij MG Real Estate, legt uit hoe er in het bouwproces milieubewust is omgegaan met de site: “We hebben samen met Kellanova een magazijn gebouwd dat in de toekomst koolstofneutraal kan zijn, de historische bodemvervuiling aangepakt en het industriële terrein maximaal benut. Op deze manier wordt hun doelstelling om logistiek op een duurzamere manier te benaderen bevorderd.” De projectontwikkelaar wil later dit jaar een certificaat BREEAM Excellent behalen met dit gebouw.

Zowel Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken, als Bart Somers, burgemeester van Mechelen, tekenden present bij de inhuldiging. “Ik ben blij dat Kellanova in onze stad blijft groeien,” aldus Bart Somers. “De opening van hun nieuwe magazijn benadrukt de rol van Mechelen als een hub voor milieubewuste bedrijven en sluit aan op onze stadsvisie voor een groenere toekomst en werkgelegenheid.”

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo