theTRUCKCompany werft ingenieurs Van Hool aan

Nu het lot van de divisie ‘industriële voertuigen’ van Van Hool bezegeld is, proberen andere fabrikanten van getrokken materieel om een deel van de markt in te palmen. Zo ook bij theTRUCKCompany, dat, samen met een Nederlandse partner, een bod uitbracht voor de overname van Van Hool en dat nu vier topprofielen van Van Hool aanwerven.

“theTRUCKCompany bracht tijdens de Van Hool ‘saga’, samen met een Nederlandse partner, een aantrekkelijk bod uit, maar dit werd niet weerhouden. Hierdoor dreigde niet alleen de productie, maar ook de kennis van Van Hool trailerbouw (minstens deels) naar het buitenland te verdwijnen”, zegt Thibault Jonnaert (CEO van TTCO).

De industriële strategie van TTCO lijkt erg op die van Van Hool, zoals Kris Dobbelaere (Gen. Manager TTCO Trailers) uitlegt: “Van Hool was altijd al gekend als een constructeur die voertuigen op maat en een hoge kwaliteit aanbood, maar ook aan seriewerk deed. Kort na het faillissement kwamen al verschillende ex-klanten bij ons aankloppen. Er werd ons gevraagd of wij deze klant-specifieke opleggers en aanhangers ook konden bouwen. Wij hebben namelijk meerdere productiefaciliteiten in België en in Frankrijk. Om hierop te anticiperen was is een aanvulling op het bestaande team met extra kennis en ervaring welkom.” theTruckCompany rekruteerde dus vier Van Hool-ingenieurs: Niels Geluyckens, Rudolf Claassen, Tibo Van Baelen en Geert Vekemans. “Zij waren actief in de ontwikkeling en het ontwerp van opleggers, opbouw op vrachtwagens en containerchassis. Ook de voormalig technisch directeur en teamleader van het studiebureel en inkoopafdeling maken deel uit van het nieuwe team”, aldus Thibault Jonnaert.

Daar stopt het echter niet: TTCO is van plan om op korte termijn een kennis-en ontwikkelingscentrum te openen in Sint-Katelijne-Waver. “Op een boogscheut van waar Van Hool recent nog de Belgische kleuren verdedigde in de trailerwereld. Deze centralere locatie is niet alleen symbolisch, maar ook belangrijk voor een vlotte transitie en opvolging van de ex-Van Hool klanten”, aldus Thibault Jonnaert.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo