Justitieminister Van Tigchelt bezoekt binnenvaartterminal Van Moer Grobbendonk

Justitieminister Paul Van Tigchelt bezoekt de Dennie Lockefeer Container Terminal van Van Moer Logistics in Grobbendonk, in het kader van de recent uitgebreide wet Maritieme Beveiliging. Dat nieuwe wettelijke kader moet de logistieke sector in staat stellen om bedrijfsterreinen beter te beschermen tegen het criminele milieu. 

Begin mei keurde het federaal parlement een nieuw regelgevend kader goed voor de beveiliging van havens en havenfaciliteiten, een initiatief van justitieminister Van Tigchelt. Het gaat om een verdere ontwikkeling van de bestaande wet Maritieme Beveiliging die nu wordt uitgebreid richting binnenvaart en havenbedrijven “met impact op de maritieme beveiliging”, zoals scheepsagenturen. Daarnaast worden de controles op wie toegang krijgt tot de havens en havenfaciliteiten verder verstrengd. Zo kunnen drugssmokkelaars en andere personen met slechte bedoelingen moeilijker in terminals infiltreren.

Paul Van Tigchelt, minister van Justitie en Noordzee laat optekenen: “Met deze uitbreiding van de wet gaan we verder op die lijn en komen we tegemoet aan bijkomende concrete noden die leven op het terrein. Ook hier in Grobbendonk langs het Albertkanaal en de E313. Deze belangrijke economische as moet maximaal kunnen groeien zonder dat drugscriminaliteit hier ook voet aan grond krijgt. Vandaar dat we ook de schepen van de binnenvaart en de terminals langs de binnenwateren beter gaan beveiligen. De maatregelen die we in de Antwerpse haven hebben genomen, passen we nu ook hier toe in samenwerking met de private sector.”

Jo Van Moer, CEO van Van Moer Logistics, licht de investeringen toe die zijn bedrijf plant op het vlak van toegansgscontrole en persoonsverificatie. “Dankzij de uitbreiding van het wettelijke kader hebben we nu ook voet aan grond om de nodige investeringen door te voeren ter bescherming van onze terreinen en de uitbreiding van toegangscontroles. Op deze manier kunnen ook wij ons steentje bijdragen aan de ‘war on drugs’ en de mogelijke infiltratie van het drugsmilieu binnen onze organisatie een halt toeroepen,” klinkt het. 

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo