Ontwerp en eigenschappen van de VARTA ProMotive AGM-batterij voor trucks [Advertorial]

De Truck AGM-batterij in detail

Op het eerste zicht verschilt de nieuwe Truck AGM-batterij nauwelijks van een conventionele truckbatterij. Desalniettemin is hij een mijlpaal op het gebied van bedrijfswagenbatterijen. Dankzij de modernste AGM-technologie voldoet hij aan alle eisen die gerenommeerde fabrikanten stellen aan hoogwaardige, en in het dagelijks gebruik beproefde, OEM-kwaliteit. Laten we eens kijken naar de interne werking van de AGM-batterij.

AGM-batterijtechnologie

De Truck AGM-batterij is het resultaat van de jarenlange expertise die VARTA® heeft in de fabricage van start-stop-batterijen. Sinds we in 2003 begonnen met de productie van AGM-batterijen, hebben onze fabrieken in Duitsland autofabrikanten en garages over de hele wereld voorzien van meer dan 70 miljoen AGM-batterijen. De afkorting AGM staat voor Absorbent Glass Mat – een verwijzing naar de glasvliesseparator die het zuur bindt en tegelijkertijd de positieve en negatieve platen van elkaar scheidt.

Het unieke kenmerk van de VARTA AGM-batterij is het Powerframe®-design. Met de VARTA ProMotive AGM-batterij wordt het Powerframe®-raster voor het eerst gebruikt op zowel de positieve als de negatieve plaat. Het design van het Powerframe®-raster, geoptimaliseerd voor maximale prestaties, zorgt voor uitstekende starteigenschappen, zelfs bij een laag laadniveau.

AGM-technologie wordt geassocieerd met een complex en technologisch geavanceerd fabricageproces. Bij de productie van conventionele natte batterijen wordt het batterijzuur aan het einde van de productie gewoon door de openingen in het deksel gegoten. Dit zou niet werken bij een AGM-batterij van een truck. Hier wordt een speciale techniek gebruikt om het elektrolyt in de glasvliesseparator te brengen. Hiervoor wordt in de batterijbak een vacuüm gecreëerd, dat vervolgens het zuur in de separatoren trekt en zo zorgt voor een optimale en gelijkmatige verdeling.

Innovatie met precisie

Een andere belangrijke factor bij de AGM-batterij is de compressie in de cellen. Platen en separatoren moeten met de juiste druk op elkaar worden gedrukt. Deze druk mag niet te hoog en niet te laag zijn, zodat de batterij zijn optimale prestaties kan ontwikkelen. Er is een versterkte batterijbak ontwikkeld om te zorgen voor een consistente compressie gedurende de levensduur van de batterij. Deze wordt uitsluitend gebruikt bij de VARTA AGM-batterij voor trucks.

De hoge compressie van de cellen is voor de leek ook te herkennen aan de gebogen behuizingswanden. Deze bolling is normaal en duidt op goed functionerende batterijcellen. Een ander bijzonder kenmerk van de AGM-technologie: Elke cel vormt een gesloten systeem. Dat wil zeggen: Elke individuele cel is afgesloten met een eigen klep, die het geproduceerde gas tijdens het opladen van de batterij veilig afvoert via centrale ontgassing met terugslagbeveiliging. Als er geen overdruk is, sluit de klep de cel perfect af zodat er geen zuurstof van buitenaf in de cel kan komen. Dit is belangrijk aangezien de platen niet omgeven zijn door vrij zuur. Zonder een klep zou zuurstof de platen kunnen bereiken, waardoor de cellen zouden ontladen en vroegtijdig zouden uitvallen. Dit AGM-specifieke gesloten celsysteem draagt bij aan de hoge prestaties en betrouwbaarheid van de VARTA AGM-batterij voor trucks.

Teamwerk voor de optimale prestaties

Van het eerste prototype tot dat het product klaar is voor serieproductie: onze ingenieurs, projectmanagers en professionals in de fabriek op het vlak van ontwikkeling, hebben gedurende de gehele projectperiode nauw samengewerkt om de AGM-batterij in serieproductie te brengen. Deze batterij stelt nieuwe normen voor cyclus-bestendig truckbatterijen op het gebied van prestaties, betrouwbaarheid en kwaliteit. Jarenlange ervaring op het gebied van AGM-technologie en de juiste productieprocessen, evenals onze nauwe samenwerking met de fabrikanten van bedrijfswagens stonden garant voor het succes van dit project en het in serie gemaakte product.

Meer artikelen over VARTA AGM batterijen en elearnings op het VARTA Partner Portaal

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo