Een nieuwe generatie bij Ampe en RTS Ampe

De twee Renault Trucks-dealers, Ampe (in Olsene) en RTS Ampe (in Doornik), komen geleidelijk onder de leiding van ‘Gilou’ Van der Heyden. Dit betekent dat een vierde generatie de toekomst van dit familiebedrijf zal leiden.

Garage Ampe werd in 1954 opgericht door Gerard Ampe. In 1990 nam zijn zoon Eric het bedrijf samen met zijn vrouw Mireille Ceuterick over, voordat ze het24 jaar later overdroegen aan hun dochter Charlotte Ampe en haar man Bart Van der Heyden. Het is de zoon van Charlotte en Bart die nu geleidelijk de leiding van het bedrijf overneemt. Met een stevige academische achtergrond (Master in Economische Wetenschappen aan de UGent) werkte ‘Gilou’ aanvankelijk als adviseur bij fusies en overnames, maar zijn ambitie was altijd om het familiebedrijf over te nemen.

“Van jongs af aan zijn mijn broer Sébastien en ik nauw betrokken geweest bij alle strategische, financiële en operationele beslissingen. We weten echter nog steeds relatief weinig over het product zelf, maar we weten wel ongeveer hoe alles werkt. Bovendien kennen we veel van onze klanten al heel lang persoonlijk,” legt de 24-jarige uit.

Om zich in te leven in het dagelijkse leven van een vrachtwagengarage zal ‘Gilou’ Van der Heyden zich vertrouwd maken met alle taken: “Ik sta aan de receptie om klanten te verwelkomen en ik help in het magazijn in combinatie met de verkoop in Olsene en Doornik. Het doel is om alle taken onder de knie te krijgen, zodat we ons in de toekomst snel kunnen ontwikkelen. Daarna is het onze ambitie om verder te groeien met ons team, maar niet ten koste van het familiale karakter. De relatie met onze partners blijft een prioriteit en daar blijven we naar streven, zowel in sales als in aftersales.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo