Daimler Truck biedt oplaaddiensten aan onder de merknaam TruckCharge

TruckCharge is het nieuwe merk dat door Daimler Truck is gelanceerd om elektrische en oplaadinfrastructuur voor vrachtwagens in heel Europa aan te bieden, evenals consultancy en digitale diensten. Deze diensten zullen onafhankelijk van het vrachtwagenmerk beschikbaar zijn.

Het TruckCharge serviceportfolio begint met consultancy, niet alleen voor wagenparkbeheerders maar ook voor industriële bedrijven die hun toeleveringsketens CO2-neutraal willen maken zonder noodzakelijkerwijs een eigen vrachtwagenpark te bezitten. Het advies omvat bijvoorbeeld het identificeren van elektrificeerbare routes, het plannen, bouwen en inrichten van oplaadinfrastructuur, financiering of aansluiting op het netwerk, naast aspecten met betrekking tot de elektrische trucks zelf.

De tweede pijler is de aanschaf van snelladers bij de distributeurs van Daimler Truck. Hiervoor is een exclusieve samenwerking aangegaan met Alpitronic. Er is een ‘Depot Charging’-pakket dat advies, verkoop van apparatuur en technische service omvat, evenals financieringsoplossingen van Daimler Truck Financial Services. De installatie kan worden uitgevoerd door gekwalificeerde Daimler Truck partners.

Tot slot brengt TruckCharge digitale diensten op de markt om het wagenpark te beheren en het opladen van de accu’s te optimaliseren. Deze diensten omvatten betaaloplossingen voor off-depot opladen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo