RAM te ‘zacht’ voor jou? Probeer de CAT pick-up! Maar…

In de categorie Amerikaanse pick-ups is hier de nieuwe CAT, die vanaf 2025 in de VS zal concurreren met de Ford F150 of RAM 1500. We zien de Europese fans van dit type voertuig al zoeken naar manieren om er een te importeren naar ons continent. Maar… het is gigantisch nep!

Tik ‘CAT pick-up’ in op Google en je vindt tientallen sites (waaronder enkele Europese media!) die de daverende komst van Caterpillar op de markt van pick-ups in de Verenigde Staten aankondigen. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze technische gegevens publiceren voor het model van 2025, waaronder niets minder dan een 400 pk V8 benzinemotor, een 500 pk 6,7-liter V8 turbodiesel, een 600 pk hybride versie met een 3,5-liter motor en twee elektromotoren, en een 600 pk elektrische versie met een actieradius van 500 km. Om het publiek nog meer te boeien, is aangekondigd dat de auto is ontworpen met behulp van kunstmatige intelligentie.

In dit geval werd AI gewoon gebruikt om een bestaande pick-up te vermommen (de Ford F150 in dit geval) en om nepfoto’s en ‘deepfake’-video’s te maken, zoals de Amerikaanse vlogger Adept Ape aangaf. Hij kreeg van Caterpillar de bevestiging dat het bedrijf geen plannen heeft om de pick-upmarkt te ontwikkelen.

Al met al is deze toch grappige aflevering slechts de laatste in een nieuwe trend die mogelijk wordt gemaakt door AI: vrijwel iedereen is in staat om mensen te laten geloven in de release van een nieuwe Ferrari of Bugatti. Misschien zal deze ziekte zich verspreiden naar bedrijfsvoertuigen. In de tussentijd een goede raad: kijk eens op serieuze mediasites zoals Transportmedia! Prettig weekend!

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo