Volvo lanceert eigen service voor opladen e-trucks op eigen depot

Volvo Trucks lanceert Charging Management, een dienst waarmee transportbedrijven in staat zijn om het opladen van hun elektrische trucks op het thuisdepot efficiënt te beheren. Deze service completeert een aanbod dat ook Open Charge omvat, waarmee vervoerders openbare oplaadstations kunnen vinden, boeken en gebruiken.

Charging Management maakt deel uit van Volvo Connect, het interface voor digitale diensten van Volvo Trucks. Op het platform kan de vervoerder laadplannen maken, waarin wordt bepaald wanneer voertuigen moeten beginnen met opladen en wanneer het volle batterijpeil wordt bereikt. Afwijkingen van het plan worden aan de gebruiker gemeld om een laag batterijpeil te voorkomen. De dienst biedt een visueel overzicht van het oplaadproces van de trucks, met het batterijniveau en de oplaadstatus weergegeven. Oplaadsessierapporten over voertuigen en laders zijn beschikbaar voor opvolging.

“De dienst draagt bij aan verhoogde productiviteit en uptime, door ervoor te zorgen dat de trucks binnen een vloot voldoende zijn opgeladen voor geplande operaties en door het aantal ongeplande oplaadsessies te verminderen”, zegt Johan Östberg, eigenaar van de service Elektromobiliteit bij Volvo Trucks.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo