Een vrouw aan het roer bij Daimler Truck

Een paar dagen voor de opening van de IAA Transportation beurs heeft de Raad van Commissarissen van Daimler Truck Holding AG Karin Rådström benoemd tot nieuwe CEO, terwijl de huidige CEO Martin Daum tot 31 december 2024 in de Raad van Bestuur aanblijft.

De benoeming van Martin Daum markeert het einde van een 37-jarige carrière bij Daimler. “Hij heeft op overtuigende wijze leiding gegeven aan de overgang van Daimler Truck van een holdingdivisie naar een succesvol DAX-genoteerd bedrijf. Daarbij heeft hij het bedrijf door een van de meest turbulente periodes uit de recente geschiedenis geleid en is hij de belangrijkste architect geweest van het economische succes en de internationale reputatie van Daimler Truck,” aldus Joe Kaeser, voorzitter van de raad van commissarissen van Daimler Truck Holding AG.
Karin Rådström trad in 2021 toe tot de Raad van Bestuur van Daimler Truck en is sindsdien verantwoordelijk voor Mercedes-Benz Trucks. Zij was verantwoordelijk voor de lancering van de nieuwe reeks elektrische vrachtwagens en voor de verdere ontwikkeling van op waterstof gebaseerde oplossingen. Ze blijft verantwoordelijk voor Mercedes-Benz Trucks tot er een besluit is genomen over haar opvolging.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo