IAA: BYD onthult de E-Vali bestelwagen

In navolging van zijn lichte vrachtwagens is de Chinese fabrikant BYD klaar om elektrische lichte bedrijfsvoertuigen te lanceren in Europa. De E-Vali is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van last-mile delivery- en koeriersdiensten.

De BYD E-Vali kan worden geregistreerd met een MMA van 3,5 of 4,25 ton, afhankelijk van de geldende regelgeving, met een laadvermogen van 700 tot 1.450 kg. Naast zijn exterieurstyling, die een beetje ongewoon is voor een Europese koper, beschikt hij over batterijen die gebruikmaken van cell-to-bladechnologie. Deze technologie, ontwikkeld door BYD, maakt het mogelijk om compactere en lichtere batterijen te maken dan met de traditionele cell-to-pack technologie: in plaats van een batterijpakket direct met de cellen te assembleren, worden de cellen geassembleerd in bladen die aan elkaar kunnen worden gelijmd zonder dat er veel ruimte overblijft voor koeling. Volgens BYD is de ruimtebesparing 50% vergeleken met een cell-to-pack batterij. De E-Vali zal een actieradius van 220 tot 250 km bieden en een laadvermogen van 188 kW (gelijkstroom) en 11 of 22 kW in wisselstroom ondersteunen.

Praktisch gezien heeft de BYD E-Vali de vorm van een bestelwagen met een nuttig volume van 17,9 m3 in de versie met lange wielbasis (4.550 mm). Er is ook een versie met korte wielbasis met een wielbasis van 3865 mm en een nuttig volume van 13,9 m3.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo