IAA: Kögel presenteert een lichtgewicht koeloplegger

Kögel Trailer presenteert een koeloplegger die 9% lichter is dan de vorige generatie. Voor de nieuwe Cool Liteshell is een nieuwe technologie voor isolatiepanelen gebruikt.

Om 700 kg te besparen ten opzichte van een traditionele Cool, heeft Kögel nieuwe panelen ontworpen voor de wanden, het dak en de vloer, waardoor het mogelijk is om zonder staal te werken. Deze Liteshell-panelen bestaan uit blokken hard polyurethaanschuim bedekt met glasvezelmatten en een buitenkant van thermoplastisch polyurethaan (TPU). Deze combinatie sluit ook het risico op corrosie uit. Volgens Kögel zijn ze stabieler en dunner, waardoor het mogelijk is om het volume van het schuim met 20% te vergroten (wat ook een betere isolator is dan hout).
Kögel beweert ook dat deze nieuwe panelen beter bestand zijn tegen schokken en stabieler zijn dan traditionele panelen, waardoor ze beschermd zouden zijn tegen kleine beschadigingen. Het voorbeeld dat op de IAA wordt getoond, is ook uitgerust met een AxlePower energieterugwinningssysteem, ontwikkeld door BPW en Thermo King: de energie die door de as wordt geproduceerd, wordt tijdelijk opgeslagen in een batterij en doorgegeven aan de elektrische koelunit.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo