Iveco breidt LCV-gamma uit met de eMoovy

De eMoovy is de nieuwste telg in de Iveco-familie. Dankzij de samenwerking met Hyundai debuteert Iveco in de middenklasse van het LCV-segment met een elektrisch voertuig dat uitsluitend beschikbaar is als chassis-cabine.

De eMoovy biedt een laadvolume tot 10m³ dankzij een laag profiel platform en heeft een maximaal laadvermogen van 1,5 ton, inclusief de lading en de carrosserieombouw.

De 160 kW (215 pk) elektromotor levert 350 Nm maximum koppel. De eMoovy is verkrijgbaar met de keuze uit twee batterijpacks met respectievelijk 76 kWh en 63 kWh capaciteit. Met de ‘grote’ batterij biedt de eMoovy een actieradius tot 320 km in WLTP-cyclus. Opmerkelijk is de snelle DC-oplading tot 350 kW – de snelste in het segment. Hierdoor bereikt het voertuig een actieradius tot 100 km in minder dan 10 minuten. De eMoovy biedt ook het gemak van AC-opladen in Mode 2 enkel-fase tot 7 kW en drie-fase Mode tot 11 kW. De eMoovy heeft ook een Vehicle to Load functie: hiermee kan de AC-voorziening in de cabine apparatuur en gereedschap tot 3,6 kW aandrijven.

Van binnen doet de Iveco eMoovy sterk denken aan de Hyundai Staria. Het 12,3-inch kleurconfigurabele digitale cluster is hoog op het dashboard geplaatst, terwijl het infotainmentsysteem
navigatie biedt op het 10,25-inch LCD-display. De chauffeur profiteert o.a. van verwarmde en geventileerde stoelen, een verwarmd stuurwiel en een digitale sleutel (Keyless Entry & Go).

Iveco biedt de eMoovy aan met de eCharge card, die toegang biedt tot meer dan 700.000 openbare laadpunten in de EU, en met een paar interessante apps : de Easy eMoovy App stelt de bestuurder in staat om op afstand opladen, deuren en cabinetemperatuur te beheren vanaf hun mobiele apparaat en de Smart Routing app stelt de bestuurder in staat om ritten te optimaliseren.

Bestellingen voor IVECO eMoovy gaan in oktober van start met leveringen vanaf het eerste kwartaal van 2025.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo