Kia’s LCV-offensief start met de PV5

Deze keer is het bijna zover: na negen maanden van teasen presenteerde Kia op de IAA Transportation show in Hannover een versie van zijn PV5 die vrij dicht bij serieproductie was, de eerste mijlpaal in een groot commercieel offensief op het gebied van elektrische lichte bedrijfsvoertuigen in Europa. Noch de definitieve technische specificaties, noch het uiteindelijke uiterlijk van de bestuurderspositie werden echter onthuld.

De PV5 is het eerste lid van de PBV-familie dat door Kia in Europa op de markt wordt gebracht. Hij zal vanaf het eerste kwartaal van 2025 te bestellen zijn. In afwachting van de presentatie van het productiemodel (begin 2025) heeft de Koreaanse fabrikant bevestigd dat elk lid van de PBV-familie zeven jaar/150.000 km garantie krijgt. De PBV-familie krijgt ook toegang tot het Kia Charge-netwerk, dat toegang biedt tot meer dan 780.000 oplaadpunten in 28 Europese landen, en tot het Ionity netwerk (meer dan 4.100 oplaadpunten in 24 landen). Kia PBV’s kunnen worden opgeladen met een vermogen van 150 kW (DC), wat betekent dat ze in minder dan 30 minuten van 10% naar 80% kunnen gaan, maar ze kunnen ook wisselstroom tot 22 kW gebruiken. Het laadproces wordt uitgevoerd door het Kia Plug & Charge systeem, waarmee het voertuig kan worden opgeladen door simpelweg de laadkabel in te pluggen (zelfs zonder kaart), en door de Kia EV routeplanner, die het voertuig naar het dichtstbijzijnde beschikbare laadstation leidt. Kia PBV’s zullen ook in V2L-modus kunnen werken, waarbij de batterijen worden gebruikt om gereedschap of koelinstallaties van stroom te voorzien.

Kia PBV’s zijn uitgerust met een volledig nieuwe head unit op basis van Android OS, een AI-gestuurde stemassistent, voorspellende onderhoudssystemen, een intelligent routingsysteem en een Digital Key 2.0 die gedeelde toegang op afstand tot het voertuig biedt. Kia heeft ook een aantal nieuwe partnerschappen aangekondigd rond de PBV-familie: met Geotab op het gebied van vlootbeheer en routeoptimalisatie en met verhuurbedrijf Petit Forestier over het ontwerp van koelvoertuigen.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo