LAG Trailers heeft grootse plannen

LAG Trailers neemt deel aan de IAA Transportation beurs. Het Belgische tak van de CIMC-groep heeft een ambitieus investeringsplan onthuld om de productie te verhogen en de Europese Top 3 te bereiken.

“We hebben de laatste 10 jaren een stabiele groei gekend waarbij het aantal geproduceerde voertuigen gestegen is van 1700 tot 2200 stuks, goed voor een omzetstijging van circa 80 tot 125 miljoen EUR. Maar dat is niet voldoende om in de top 3 te komen van constructeurs van tankwagens en intermodaal equipement. Daarom hebben we het plan om de komende drie jaren verder te groeien tot 3000 stuks en een omzet van 160 miljoen EUR”, zegt CEO Rob Ramaekers. “Ter ondersteuning van deze strategie is er fors geïnvesteerd waardoor we erin geslaagd zijn om zowel meer capaciteit te creëren voor de assemblage van 1200 chassis per jaar als ook meer capaciteit te creëren voor de productie van 1800 tankwagens per jaar in Bree.” Er is geïnvesteerd in assemblagelijnen, de uitrol van een nieuw ERP-systeem en in de logistiek.

LAG plant nog een nieuwbouwproject bij het hoofdkantoor in Bree. “Het totale investeringsbedrag zal 5 miljoen EUR bedragen en omhelst de bouw van een showroom, twee nieuwe stations voor het uitvoeren van remtesten, kwaliteits- en eindcontroles, een nieuw gecombineerde spuit- en drooghal voor het spuiten van klant specifieke tank- en bulkwagens en een zestal “offline” assemblage stations voor het afwerken van deze klant specifieke tank- en bulkwagens. Daarnaast wordt het zonnepanelen park uitgebreid en komen er nieuwe kantoren en sociale ruimtes voor onze medewerkers”, aldus Rob Ramaekers. “Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheid of we nog verder kunnen groeien in Polen op het vlak van assemblage en de productie van tankwagens voor de Oost-Europese markt. Dit biedt het voordeel een goede balans te vinden in de loon- en transportkosten zodat de toekomst voor LAG verzekerd blijft en we in 2027 ons 80-jarig bestaan met veel luister kunnen vieren.”

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo