Montea mikt op 50% groei

Projectontwikkelaar Montea heeft zijn nieuwe Track27 groeiplan bekendgemaakt, dat tot doel heeft de waarde van zijn portefeuille over een periode van drie jaar met meer dan 50% te doen toenemen. Om dit te bereiken plant Montea een kapitaalverhoging van €150 miljoen, waarop kan worden ingeschreven vanaf 26 september.

Met dit nieuwe plan zal Montea 40% meer investeren dan in het oorspronkelijke plan. De grondenbank zal met ongeveer 2 miljoen m2 toenemen, maar er zullen ook aankopen van bestaande gebouwen en verbeteringen aan de huidige portefeuille gebeuren. Het eerste concrete resultaat van dit plan is de aankoop van 17 sites in Frankrijk. Deze ‘Reverso portefeuille’, goed voor een investering van €150,7 miljoen, zal het totaal aantal Montea sites in Frankrijk op 35 brengen. Het omvat een terreinoppervlakte van ongeveer 650.000 m², waarvan slechts 12% reeds bebouwd is. De helft van de sites bevindt zich langs de corridor Rijsel-Parijs-Lyon-Marseille. Meer dan een derde van de locaties ligt langs de as Caen-Rennes-Nantes-Bordeaux. De Jacky Perrenot Groep is de belangrijkste huurder in deze portefeuille en heeft een negenjarig huurcontract ondertekend.

Montea zal ook nog eens € 75 miljoen investeren in zonnepanelen en batterijen voor energieopslag. Het doel is om de CO2-uitstoot van de huidige portefeuille met 45% te verminderen en alle nieuwe ontwikkelingsprojecten zullen klimaatneutraal zijn.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo