Twee Scania van… 150 ton bij RTrans

RTrans, een bedrijf gespecialiseerd in uitzonderlijk transport, heeft twee nieuwe Scania V8 8×4/4 trekkers in gebruik genomen die zijn goedgekeurd voor een totaalgewicht van 150 ton. De nieuwe 770S is zelfs omgebouwd tot een ‘long nose’. Hij maakt echt geen kans om onopgemerkt te blijven!

De twee nieuwe trekkers zijn een 660S V8 en een 770S V8, elk in 8×4/4 configuratie en goedgekeurd voor uitzonderlijk transport tot 150 ton. De V8-motor is gecombineerd met een G33 CM versnellingsbak, maar de 770S zal alle ogen trekken: het is een van de weinige Belgische Scania-trekkers die door Vlastuin is uitgerust met een torpedocarrosserie. “Het is puur uit nostalgie. De laatste torpedo die we rechtstreeks bij Scania bestelden was een 124 met 470 pk. De V8 van vandaag in combinatie met deze lange neus… het is schitterend,” legt Steven Rotsaert uit, die Rtrans leidt.

“We hebben een uitstekende relatie met Scania Torhout, maar dat is niet de hoofdreden voor deze bestelling. We kiezen voor Scania omwille van de uitstekende restwaarde, het comfort dat de voertuigen onze chauffeurs bieden, maar ook omwille van het lage brandstofverbruik. Met ladingen die vaak flirten met 90 ton op een trekker-diepladercombinatie die al rond de 45 ton weegt, is de brandstofbesparing in vergelijking met andere merken ongeveer 10%. Dit is onder andere te danken aan de geavanceerde asverhoudingen en het versnellingsbakmanagement die speciaal zijn aangepast aan zwaar verkeer, maar ook aan de krachtige en efficiënte Scania V8.”

RTrans voert vier soorten transport uit: bulk cementtransport voor betoncentrales, exceptioneel transport met een vloot van 15 diepladers, kippertransport voornamelijk voor aannemers in de wegenbouw en vers betontransport. “Vijf jaar geleden verkochten we onze Belgische betoncentrale aan Stadsbader om ons meer te concentreren op transport en uitzonderlijk vervoer. We bestelden toen sixtractoren bij Scania Torhout”, vertelt S. Rotsaert.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo