Featured Video Play Icon

[VIDEO] Peter Lagey (Ziegler): “Gevoel bevestigt: dit is de toekomst”

Tijdens de Zero Emission Xperience grepen meerdere vloten de kans om emissieloze trucks en bestelwagens te testen. Ook Peter Lagey, Sustainability Manager bij Ziegler, nam plaats in de cabine.

Peter Lagey heeft al wel vaker een elektrische truck aan een proef onderworpen. Op de Zero Emission Xperience – die Transportmedia organiseerde donderdag 26 september – klonk hij overtuigd van de inzetbaarheid van de nieuwste generatie voertuigen: “Het gevoel bevestigt: dit is de toekomst. Die dingen doen wat ze moeten doen. De autonomie maakt ook dat je die trucks vrij courant kan inzetten.”

In de ochtendsessie van de Zero Emission Xperience kwamen levenscyclusanalyses ter sprake. Dit zijn de vergelijkende studies die een afweging maken tussen de verschillende vormen van brandstof of elektriciteit, geanalyseerd vanaf het ophalen van de grondstoffen tot aan het einde van de levensduur van het voertuig.

“We hebben heel weinig concrete cijfers op dit moment,” aldus Lagey. “Bijvoorbeeld wat betreft de recyclage van batterijen. We hebben daar nog geen data over, want dat gebeurt nog niet vaak. Trucks en centrales bouwen, dat kunnen we in kaart brengen, maar het is vooral het end-of-life-verhaal van die nieuwe technologieën waar we nog geen gegevens over hebben.”

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo