VRD koopt eerste MAN eTGS

Op de IAA Transportation beurs heeft VRD Logistiek een bestelling geplaatst voor een elektrisch aangedreven MAN eTGS truck. Het familiebedrijf uit Temse heeft al enige ervaring met een elektrische truck, wetende dat het bedrijf reeds in 2020 één van de eerste elektrische MAN eTGM’s inschakelde voor distributievervoer.

“We kiezen bewust voor een geleidelijke energietransitie op basis van realistische objectieven, rekening houdende met de evolutie van de nieuwe technologieën en bijhorend extra kostenplaatje. Zo kunnen we de investeringen in ons wagenpark, laadinfrastructuur en gebouwen bedachtzaam aanpakken”, zeggen zeggen Liesbeth en haar broer Matthias Van Raemdonck, de nieuwe generatie binnen het familiebedrijf.

De nieuwe MAN eTGS 28.449 met NN cabine wordt uitgerust met 5 batterijen en heeft een rijbereik van maar liefst 450 kilometer, zonder tussentijdse oplaadbeurt. “Dit is Ideaal voor de transporttaken die we voor ogen hebben”, zeggen Liesbeth en Matthias Van Raemdonck. In de zomer bestelde VRD reeds 19 MAN TGX 18.480 en 1 MAN TGS 26.360. Deze zullen nog dit jaar worden afgeleverd door MAN Garage Lockefeer uit Sint-Niklaas. De levering van de MAN eTGS is voorzien voor het najaar van 2025.

 

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo