1,8 miljoenste Iveco Daily rolt van de band

In de Iveco-fabriek in het Italiaanse Suzzara is de 1,8 miljoenste Daily van de band gerold. Het jubileumexemplaar, een 100% elektrische eDaily, is bestemd voor de Britse warenhuisketen Tesco, die hem zal inzetten voor thuisleveringen.

De Daily is al 45 jaar lang een vaste waarde in het Iveco-gamma en hij kreeg vorig jaar nog een update. Het model wordt al sinds zijn lancering in 1978 gebouwd in de Iveco-fabriek in Suzzara, in de Italiaanse provincie Mantua. Daar is nu het 1,8 miljoenste exemplaar van de band gerold, een e-Daily die bestemd is voor Tesco, dat sinds 2010 klant is bij Iveco. Hij zal deel gaan uitmaken van een thuislevervloot van de Britse warenhuisketen, die bestaat uit 571 geëlektrificeerde voertuigen van verschillende merken. Tesco kiest de Daily onder andere omdat hij beschikt over een korte draaicirkel, wat makkelijk is voor leveringen in de stad.

De eDaily beschikt over een motorvermogen van 140 kW en een koppel van 400 Nm. Hij kan gelijkstroomladen aan 80 kW, goed voor zo’n 100 km rijbereik op een half uur laden. Tesco zal echter hoofdzakelijk wisselstroomladen bij zijn winkels, aan een vermogen van 22 kW. De eDaily is leverbaar in verschillende batterijconfiguraties. Welke configuratie Tesco bestelde, is niet bekend.

 

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo