Opnieuw een verjongingskuur voor de Iveco Daily

Iveco vernieuwt zijn Daily bestelwagen voortdurend. Voor modeljaar 2024 gaat het vooral om een nieuw dashboard en hernieuwde inspanningen om het ledig gewicht zo laag mogelijk te houden. De Daily krijgt ook het nieuwe Iveco-logo op de grille.

Het eerste nieuwe kenmerk van deze Daily MY24 is de sleutel. Of eigenlijk de transponder waarmee het voertuig kan worden geopend en gestart. Het voertuig is in feite omgeven door verschillende virtuele zones en als de bestuurder een van deze zones binnenrijdt met de transponder bij zich, begroet de Daily hem (lichten aan) en opent hij zijn deuren, terwijl de bestuurder aan boord moet zijn met zijn transponder om het voertuig te starten. Hetzelfde principe geldt wanneer de bestuurder het voertuig verlaat, wat erg praktisch zal zijn voor bijvoorbeeld pakketbezorgers.

Het dashboard is ook gloednieuw, met nieuwe open opbergvakken, goed gedefinieerde ruimtes voor mobiele apparaten, USB A+C-modules en een nieuwe inductielader. Het dashboard is voorzien van een configureerbaar 10,25-inch scherm en een nieuw 10-inch multimediadisplay in het centrale deel van het dashboard. Het Iveco Driver Pal voice control systeem (gebaseerd op Alexa-technologie) en Tom Tom Live navigatie blijven uiteraard behouden.


Tot slot is de Daily nu uitgerust met de nieuwe veiligheidssystemen die vereist zijn door de Europese regelgeving, maar deze voegen een paar kilo toe aan het laadvermogen. Om dit extra gewicht te compenseren, heeft Iveco bepaalde delen van het chassis en de ophanging lichter gemaakt, maar het bedrijf biedt ook een ‘lichtgewicht’ kit aan met een composiet achterwielophanging met één blad en een brandstoftank van slechts 40 liter, wat een besparing van het laadvermogen van ongeveer 20 kg betekent ten opzichte van het model uit 2023.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo