ADPO installeert batterijpark en plant bos aan

Antwerp Distribution and Product Operations (ADPO) viert haar 35-jarig bestaan en doet dat op duurzame wijze. De logistieke dienstverlener voor de chemiesector in Beveren plaatst vijf batterijcontainers en huldigde dit weekend een eigen bedrijfsbos in.

Na de installatie van meer dan tienduizend zonnepanelen en de bouw van het eerste zonnespiegelpark van Europa legt ADPO een groot batterijpark aan en plant het bedrijf een bos in Waasland, Sint-Niklaas en Stekene, vlakbij hun site.

Groene energie opslaan

Het batterijpark komt er om de overschot aan zelf opgewekte groene energie te kunnen opslaan. De logistieke speler verbruikt op haar site slechts 300 megawatt aan energie, terwijl de zonnepanelen 1650 megawatt opwekken. “Door energie in een groot batterijpark te stockeren, krijg je een soort van mega-batterij waar de overtollige energie kan worden opgeslagen,” aldus CEO Filip De Dycker. “In ons geval gaat het hier om de stockage van vijf keer meer dan 1,2 Megawatt, die we slim gaan inzetten.”

Elektrische heftrucks laden

De opgeslagen groene energie zal ADPO gebruiken om ’s nachts onder meer de elektrische vorkheftrucks op te laden. Het is slechts één voorbeeld, maar op die manier zal het bedrijf de dieseluitstoot in het eigen productieproces verder kunnen verminderen met in totaal 500 ton CO2 per jaar. Alles samen staat tegenover het batterijpark een investering van 5 miljoen euro.

Forest Fwd

Naar aanleiding van het 35-jarig bestaan nodigde het bedrijf afgelopen weekend meer dan 400 medewerkers en relaties uit voor de aanplanting van een eigen bedrijfsbos. Dit bos wordt gerealiseerd samen met het bebossingsbedrijf Forest Fwd. Er wordt niet alleen een ‘klassiek’ bos gecreëerd, maar er hoort ook een publiek voedselbos bij.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo