Verzendverpakkingen van Amazon in Europa voortaan allemaal recyclebaar

Amazon kondigt aan dat alle verzendverpakkingen in Europa – dozen, zakken en enveloppen om producten bij klanten te krijgen – nu recyclebaar zijn. Dit geldt voor artikelen die worden verkocht door Amazon en externe verkooppartners die gebruik maken van Fulfilment by Amazon (FBA).

“We zijn verheugd dat ons Europese fulfilmentnetwerk nu recyclebare verpakkingen gebruikt voor bestellingen van klanten,” zegt Pat Lindner, VP Mechatronics and Sustainable Packaging bij Amazon. “Dit maakt deel uit van ons werk op lange termijn om toonaangevend te zijn op het gebied van duurzaamheid. We zullen blijven investeren in innovatieve technologie, machinaal leren en duurzamere materialen om ervoor te zorgen dat verpakkingen – of ze nu door ons of door andere bedrijven worden gebruikt – goed zijn voor onze klanten, de gemeenschap en de planeet.”

1 miljard plastic tassen minder

Door over te stappen op gemakkelijk te recyclen papieren en kartonnen verpakkingen heeft Amazon sinds 2019 het gebruik van meer dan 1 miljard plastic bezorgtassen voor eenmalig gebruik in heel Europa vermeden, zo meldt het bedrijf. Klanten ontvangen pakketjes in flexibele papieren zakken, kartonnen enveloppen en geribbelde kartonnen dozen die gemakkelijk te recyclen zijn in huishoudelijke afvalverwerking in heel Europa.

Ships in Product Packaging

Bepaalde producten zal Amazon voortaan ook leveren in de originele verpakking van de fabrikant – met enkel een adreslabel – via een programma dat ‘Ships in Product Packaging’ heet. Geen extra verpakking kan betekenen dat zendingen lichter zijn, wat leidt tot minder leveringsemissies per pakket en het betekent dat klanten geen extra Amazon-doos of papieren zak hoeven te recyclen. Volgens een onderzoek in opdracht van Amazon zou meer dan de helft (52%) van de Belgische volwassenen graag hebben dat producten die ze online bestellen zonder extra verpakkingsmateriaal worden geleverd om hun impact op het milieu te verkleinen.

Green Deal Anders Verpakt

“Dit Amazon-programma is een goed voorbeeld van de inspanningen die bedrijven leveren op het vlak van verpakkingspreventie,” zegt Dominique Michel, CEO van Comeos, de Belgische retailfederatie. “Het past perfect in ons sectoraal engagement voor verpakkingsreductie en de Green Deal Anders Verpakt die Comeos en honderden toonaangevende bedrijven in Vlaanderen hebben ondertekend. Dit initiatief is een grote inspiratie voor andere bedrijven in de sector.”

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo