BYD lanceert elektrische bestelwagen in Europa

De Chinese fabrikant BYD toont zijn nieuwe producten op de IAA Transportation show in Hannover. Een nieuw elektrisch licht bedrijfsvoertuig zal prominent aanwezig zijn op de stand: de E-Vali. Verrassend genoeg is het patent voor dit nieuwe voertuig geregistreerd bij de Autoriteit voor Intellectueel Eigendom in… IJsland.

De BYD E-Vali is een 3,5-tons lichte bedrijfswagen, waarvan er een 4,25-tons versie komt voor landen die elektrische voertuigen van dit tonnage toestaan met een B-rijbewijs. Voorlopig geeft BYD nog geen details vrij over de aandrijflijn, maar het bedrijf heeft wel aangekondigd dat de elektrische bestelwagen ‘zeer geavanceerde’ hulpsystemen voor de bestuurder zal hebben. Voor de rest valt de E-Vali op door zijn enorme panoramische voorruit, die de bestuurder een uitstekend zicht rondom zou moeten geven, en door zijn styling… waarover de meningen zullen verschillen.

Het valt nog af te wachten wie de BYD E-Vali in België zal verdelen: de Inchcape-groep, die het contract van de Chinese fabrikant in de wacht sleepte voor zijn gamma personenwagens, of Hedin Automotive, dat de elektrische vrachtwagens van het merk verdeelt?

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo