Featured Video Play Icon

[VIDEO] Sibelga wint de Zero Emission Van Trophy 2024

Op de Zero Emission Xperience won Sibelga de Zero Emission Van Trophy, die elk jaar wordt uitgereikt aan de vloot die de afgelopen twaalf maanden de meeste lichte bedrijfsvoertuigen heeft ingeschreven. De prijs wordt uitgereikt door Transportmedia in samenwerking met Febiac.

In 2023 werd de eerste editie van deze prijs gewonnen door bpost. Twaalf maanden later is het nog steeds de postoperator die in één jaar tijd de meeste elektrische bestelwagens heeft ingeschreven, maar met het grootste wagenpark in België zou bpost deze prijs elk jaar kunnen winnen. De organisatoren besloten daarom de prijs toe te kennen aan de runner-up. Vergeet niet dat de Zero Emission Van Trophy wordt toegekend aan een eindgebruiker en dat leasingbedrijven niet in aanmerking komen.

Sibelga beheert de distributienetten voor elektriciteit en aardgas voor de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het is dus een semi-overheidsbedrijf waar elk licht bedrijfsvoertuig aan het einde van zijn levensduur wordt vervangen door een elektrisch equivalent, zoals wagenparkbeheerder Gregory Navet uitlegt in de video. In twaalf maanden tijd zijn er 69 elektrische bestelwagens bijgekomen. Gregory Navet kon zijn trofee niet in ontvangst nemen op het podium, omdat hij lange tijd werd opgehouden door een teamgebeurtenis, maar hij wilde graag zijn tevredenheid uiten met deze korte boodschap.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo