Featured Video Play Icon

Het verhaal achter EPAL europallets – Transport & VAN.TV 50

De EPAL-pallets kennen we allemaal, maar wist je dat het een duurzaam en circulair product is dat wereldwijd inwisselbaar is? Een netwerk van meer dan 1.500 aangenomen en erkende fabrikanten en herstellers van EPAL-pallets waarborgt betrouwbare pallets voor het veilig stapelen en vervoeren van goederen. Om deze waarborgen te kunnen bieden wordt het EPAL netwerk voortdurend gecontroleerd door inspectiediensten die onafhankelijk van EPAL werken.

Gebruikte en beschadigde EPAL pallets worden hersteld binnen het netwerk van erkende herstellers en kunnen daardoor veelvuldig worden hergebruikt. Dat brengt de levensduur van een EPAL pallet gemiddeld op meer dan 10 jaar tot zelfs 20 jaar. Na het einde van hun levenscyclus blijven ze recycleerbaar voor ander gebruik, als grondstof voor energie of voor andere toepassingen.

De EPAL pallet is een houten, ongeverfd product en daardoor ecologisch en klimaatvriendelijk: de houten planken zijn een natuurlijke opslagplaats voor C02. Bovendien is elke EPAL pallet hittebehandeld en beantwoordt het daardoor aan de strengste fytosanitaire normen rond de bestrijding van organismen als parasieten.

2021 is trouwens een jubileumjaar want de europallet viert haar 60ste verjaardag en EPAL bestaat reeds 30 jaar als gedeponeerd merk. Momenteel zijn wereldwijd ongeveer 600 miljoen EPAL pallets in omloop wat EPAL tot wereldleider maakt voor de standaard europallet van 120 x 80 cm

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo