Uit een groot onderzoek van Acerta blijkt dat Belgische bedrijven nog achterlopen op het gebied van de digitalisering van hr-processen. Toch zijn er al verschuivingen, zoals de automatisering van administratieve processen zoals payroll en het betrekken van medewerkers bij administratie door employee self service tools. Al is dit in de transport en logistieke sector geen evidentie.
INTERVIEW TIM FRANSEN
VRAAG 1: Hoe speelt Acerta in op de digitalisatie in de transportwereld?
De transportsector boekt hierin een sterke vooruitgang, vandaar dat Acerta hard inzet om te koppelen met onder andere de voornaamste tachograaf- en boekhoudsystemen. Toegevoegde waarde van onze Acerta loonsoftware is dat wij eenvoudig en automatisch kunnen connecteren met deze partijen, en dit in functie van een optimaal loonbeheer.
VRAAG 2: Betekent automatisatie ook een vereenvoudiging voor het transportbedrijf?
Wij kunnen arbeidstijd (laden en lossen, rijden, …) en beschikbaarheidstijd van chauffeurs werkende in een flexibel systeem als Acerta correct en automatisch interpreteren zoals van toepassing in de sector. Opdat de zaakvoerder van het transportbedrijf zich kan focussen op zijn kerntaken en er zeker van is dat zijn werknemers correct en op tijd worden uitbetaald. Door deze aanpak aangedragen door Acerta verlichten we aanzienlijk het werk van de HR-medewerker in het transportbedrijf.
VRAAG 3: Hoe kan Acerta transportbedrijven helpen om rendabeler en efficiënter te werken?
Acerta onderscheidt zich in deze sector onder andere met zijn rapporteringsmodule, met name het verplichte dagelijks prestatieblad die digitaal kan ondertekend worden en het loonkostrapport die die de ondernemer continu toelaat een duidelijk beeld te kennen van zijn loonkosten. Daarnaast biedt Acerta de mogelijkheid aan de ondernemer een aantal HR processen te digitaliseren, zoals een digitaal personeelsdossier en beheer van vervaldagen, die zowel het transportbedrijf als zijn werknemers toelaat om efficiënter te werken dankzij Acerta.