Featured Video Play Icon

BOUW.TV 19: Construction Day (trucks)

Dit zijn de wagens vóór de Construction Day. En dit vlak erna… De doorregende site van Mont-Saint Guibert vormt het ideale decor om een vijftigtal professionals uit de bouwsector te ontvangen om verschillende werfvoertuigen aan de tand te voelen. De fleetowners hebben keuze uit een ruim assortiment gaande van trucks, over pick-ups, bestelwagens, kippers en een wiellader. Er werden twee routes uitgestippeld: een wegparcours van een twaalftal kilometer en een 4×4 parcours om de capaciteiten in zwaar terrein te beoordelen.

Beginnen doen we met een avant-première. Want STAS presenteerde voor het eerst de U-Rockstar. De kipper uit staal vervaardigd kan dankzij zijn U-vorm sneller lossen. Staal is dan wel zwaarder dan aluminium, maar door hun grotere stevigheid en slijtvastheid is het geschikter voor bepaalde toepassingen. De U-Rockstar kan ook uitgerust worden met een opti-turn op de laatste as. Deze optie ontlucht de laatste as bij een bocht aan een snelheid lager dan 30 kilometer per uur. Dit tot de eerste en de tweede as een extra capaciteit van 30% halen. Dit gebeurt volledig automatisch en heeft als doel de bandenslijtage op de laatste as te verminderen. Ook de draaicirkel wordt dan kleiner waardoor manoeuvreren gemakkelijker wordt. ATRAC is de officiële verdeler van STAS in Vlaanderen en beschikt naast de verkoop van nieuwe voertuigen ook over een ruime onderhouds- en herstellingsdienst en een huurvloot.

MAN was de eerste constructeur die de tijdelijk inschakelbare voorwielaandrijving op de markt bracht. Bij deze TGX 18-500 4X4 is de HydroDrive gekoppeld aan de TipMatic versnellingsbak uitgerust met de Off Road software, die de motor op het terrein hoger in de toeren laat gaan.

DAF kwam met een 8×4 naar de Construction Day. De automatische versnellingsbak is gekoppeld aan een offroad-modus waardoor de motor hoger in de toeren gaat voor hij opschakelt naar een hogere versnelling. De tandemas van de 8×4 kan tot 27 centimeter bewegen zodat de wielen op het terrein zoveel mogelijk contact met de grond houden.

Renault Trucks zet een offensief in en wil graag haar marktaandeel in de bouwsector vergroten. Renault Trucks doet hiervoor beroep op enerzijds het C-gamma en anderzijds het K-gamma voor het zwaardere werk.

IVECO kwam met de Stralis X-Way 510 naar Mont-Saint-Guibert, een wegversie om bijvoorbeeld te leveren op werven. Het voertuig is uitgerust met een tijdelijk inschakelbare voorwielaandrijving, de HI-Traction.

Zoals steeds gaat het testevent gepaard met netwerking en een heerlijke lunch. Tijd genoeg om te polsen naar mekaars ervaringen. Zo dadelijk in deel 2 van de Construction Day maken de fleetowners kennis met een ruim gamma aan pickups en bestelwagens. Ook de track & trace mogelijkheden binnen de bouwsector komen dan ruim aan bod.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo