Featured Video Play Icon

BOUW.TV 19: Construction Day (Vans & pickups)

Geodynamics mocht de spits afbijten op de Construction Day. Met meer dan 38.000 voertuigen met hun uitrusting is het één van de onbetwistbare specialisten in volgsystemen voor België. Juist voor de start van de testen gaf Geodynamics een voorstelling over de track & trace systemen en tijdregistratie. Zo’n digitale tijdregistratie voor mobiele medewerkers, zoals arbeiders in de bouw, is een hele stap vooruit voor bedrijven. Maar ook op vlak van materieel valt er veel te traceren.

Mercedes-Benz Vans nam met de X-Klasse en de Sprinter 4×4 het grote geschut mee naar Mont-Saint Guibert. De X-Klasse 350d heeft een V6 onder de motorkap liggen en is dus niet vies van wat zand. De 258 pk en 550 Nm laten ons bijna vergeten dat deze X-klasse 2,2 ton weegt, zelfs onder de extreme omstandigheden van de natte pistes in de zandgroeve. Die positieve indruk wordt versterkt door de combinatie van luchtvering met spiraalveren, wat een echte plus betekent voor het comfort. De X-Klasse is door en door robuust want hij kan een lading van meer dan 1 000 kg dragen en trekt aanhangwagens tot 3 500 kg. De andere ster was een Sprinter 316 CDI met inschakelbare 4×4. Wat opvalt aan boord is de globale uitrusting, een uitrusting die meer doet denken aan een luxewagen dan aan een bestelwagen. Met als surplus dan nog de terreinkwaliteiten. De Sprinter is zeer performant in off-road met onder meer een goede bodemvrijheid. Het schakelen gaat eveneens zeer soepel. Een waardige 4×4 dus.

De Volkswagen Crafter… Nog zo’n prijsbeest. Souplesse, trekkracht, wegligging en comfort. Alle typische Volkswagen eigenschappen komen tot uiting. Het voertuig reageert zeer goed op het zware terrein, heeft prima hernemingen op de weg en is niet luidruchtig. Deze geteste Crafter kan rekenen op een geveerde chauffeursstoel, trajectcontrole, Wind Assist en een achteruitrijcamera. Ook zonder aangepaste terreinbanden weet de Amarok zich door het zand te ploegen. Bij de minste moeilijkheid zorgt de 580 Nm van de V6 motor voor tractie. Een koppel dat al geleverd wordt bij zeer lage toerentallen, wat zowel aangenaam als geruststellend is. Alsof de 258 pk nog niet volstaan, heeft VW het model voorzien van een overboost waarmee men tijdelijk 272 pk ter beschikking heeft. Een pluspunt ten opzichte van de concurrentie voor dit voertuig.

De MAN TGE is uit hetzelfde hout gesneden als de Crafter en heeft dus ook werkkracht in zijn genen. De TGE is uitgerust met een XLION uitvoering. De verrassing van de dag komt op naam van Ssangyong.

En dat met de Musso Rhino. Hij is standaard voorzien van een royale uitrusting, met een automatische transmissie met reductiebak. Bovendien weet hij ook op het zware terrein zijn mannetje te staan met een trekvermogen van 3 ton. De Musso Rhino beschikt over een stoere look met een radiatorgril met verchroomde lijn in het midden. De neus en de flanken van de auto combineren een gespierde lijnvoering met gebogen oppervlakken. De open laadbak kreeg een coating met een beschermende bedliner. Met behulp van de inklapbare bindringen op elke hoek van de kofferbak kan je de lading veilig vastmaken. Binnenin beschikt de Ssangyong over veel ruimte, met ergonomische zetels. Vier camera’s, één aan elke kant van de wagen, zorgen voor een beter overzicht. Zo worden stapvoets rijden en parkeren veiliger en makkelijker. En dan is er nog het elektronische stabiliteitsprogramma, dat permanent de rijomstandigheden en de status van de auto controleert. Het systeem past de kracht van de motor en de remmen aan als de chauffeur de controle dreigt te verliezen. De Musso kan ook worden uitgerust met een sperdifferentieel, voor een betere tractie op steile en gladde hellingen.

Ook in het peloton van de Construction Day: de Iveco Daily. Hoewel het in juni nog te vroeg was voor het nieuwe model, wist ook deze Daily zijn eer hoog te houden. De Euro 6 RDE maakt deel uit van het gamma Blue Power, dat ook voertuigen op gas en elektriciteit omvat. Ook al positioneert het voertuig zich op deze manier als een oplossing voor stadsverkeer, behoudt het toch zijn waarde voor bouwactiviteiten. Een meer dan geslaagde Construction Day dus, waarbij trucks, pick-ups, bestelwagens, kippers en een wiellader aan hun trekken kwamen. Voor herhaling vatbaar!

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo