Featured Video Play Icon

De meest bewaakte trailers van het moment (Cargo Security Special) – Transport & VAN.TV 50

Dit is mogelijk de meest bewaakte trailer van het moment. Een huzarenstukje met ZF, Roland International, Sioen Industries en Securitas in de hoofdrol.

Het Belgische Sioen Industries ontwikkelde samen met Roland International een slim, meerlagig dekzeil met geleidende lagen. Deze kan aangebracht worden op deuren, zijkanten en plafonten, goed voor een 360 graden beveiliging. Het systeem is ook toe te passen in een frigowagen, een plywoodbox en een schuifzeiltrailer. En dit op zowel nieuwe als bestaande trailers.

ZF stuurt deze technologie aan via de geavanceerde fleetmanagementoplossing TX-TRAILERGUARD™ van Transics, dat deel uitmaakt van de ZF Groep. Voor een optimale beveiliging kan deze oplossing worden gecombineerd met Wabco’s oplossing, eveneens onderdeel van de ZF Groep: de OptiLock ELB-Lock®. Dit is een draadloos elektrisch deurslot dat op afstand de trailerdeuren bewaakt en beheert, evenals voorzien van verschillende sensoren en alarmen in real time.

Wordt er geknoeid aan het dekzeil, gaat er automatisch een alarm af bij zowel de chauffeur als een aangewezen persoon binnen het bedrijf. Ook de alarmcentrale van Securitas krijgt een melding. Deze verifieert de binnenkomende alarmen 24/7 en onderneemt actie in het geval van een incident. Zo kan er bv. een mobiele bewakingspatrouille gestuurd worden, of zelfs de politie. Bovendien biedt Securitas ook mobiele paniekknoppen aan voor chauffeurs.

Case Essers
Transportbedrijven als Essers nemen het voortouw en investeren al jaren fors in high security oplossingen, met vandaag bijna 1.000 speciale beveiligde eenheden. Net zoals deze state-of-the-art trailer.

Case Wallenborn
Ook het internationale Wallenborn is specialist in het aanbieden van intermodale transportoplossingen en geïntegreerde supply chain logistiek. Ook zij willen een toegankelijke en complete veiligheidsoplossing bieden voor hun trucks en trailers.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo