Featured Video Play Icon

De nieuwe vestigingen van H.Essers, Logiville en Eutraco Gent – Logistics.TV 31

Het logistieke landschap in Vlaanderen heeft er sinds enkele weken weer een aantal nieuwe parels bij. H.Essers opende deze zomer zijn gloednieuwe hoofdkwartier in Genk, met Logiville is in het Wetenschapspark in Niel begin oktober het grootste Europese innovatie- en democentrum voor de logistiek geopend en Eutraco zette dan weer de eerste paal in de grond voor de bouw van een nieuwe logistiek centrum aan het Kluizendok in de haven van Gent.

Het nieuwe hoofdkwartier van H.Essers bevindt zich op de bestaande site in Genk Noord en plaats biedt aan 135 werknemers verdeeld over 4200 m² oppervlakte en zes verdiepingen. Het gebouw zelf werd ontwikkeld als toonbeeld van duurzaamheid, met onder meer groendaken, passieve koeling en hernieuwbare energie, en is helemaal klaar voor de toekomst.

Logiville in Niel is een samenwerking tussen VIL, EFRO en POM Antwerpen. Logiville heeft tot doel om ondernemers aan te moedigen hun logistieke operaties te automatiseren, digitaliseren en te verduurzamen. Het centrum zelf bestaat uit drie luiken: een digitaal ontdekkingscentrum voor de uitdagingen en oplossingen voor de logistieke sector, een fysieke demonstratiehal voor de technologische oplossingen die vandaag al bestaan maar nog niet wijdverbreid zijn, en ontmoetings- en vergaderfaciliteiten.

Het nieuwe logistieke centrum van Eutraco maakt tenslotte deel uit van de MG New Docks, waarmee het de tweede samenwerking is tussen Eutraco en MG Real Estate, na de site van Willebroek. Eutraco Gent wordt in een sneltempo opgebouwd door MG Real Estate en bouwpartner ASK Romein Malle, want tegen 3 januari 2022 moeten de eerste 25.000 m² van de site al in gebruik zijn, voor een totaal van 75.000 m² binnen enkele jaren.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo