Featured Video Play Icon

Het grote potentieel van Genk Green Logistics – Logistics.TV 35

Welkom bij Genk Green Logistics, een duurzaam herontwikkelingsproject op de voormalige terreinen van Ford Genk. Genk Green Logistics bestaat uit een uiterst modern logistiek en semi-industrieel complex van 250.000 m² en dit gebouwd volgens de hoogste duurzaamheidscriteria. Het is een van de weinige sites in België geschikt voor XXL logistieke ontwikkeling. Een toplocatie voor de groeiende e-commerce sector met positieve impact op de lokale economie! Laten we verder in detail gaan.

Genk Green Logistics is een joint-venture van Intervest en Group Machiels. De site Logistics Valley Flanders bestaat uit 3 afzonderlijk uitgegeven zones: A, B en C. Onder regie van de Vlaamse Waterweg wordt op zone A een openbaar domein met gemeenschappelijke functies gerealiseerd en worden op zone C watergebonden logistieke activiteiten ontplooid, waaronder een nieuwe containerterminal met een capaciteit van ruim 365.000 containers per jaar. Zone B is voornamelijk gericht op logistiek met toegevoegde waarde, maar eveneens op het aantrekken van industriële activiteiten.

De Vlaamse Waterweg
In het masterplan dat in 2016 gelanceerd werd, werd De Vlaamse Waterweg nv aangeduid als de ontwikkelaar van de A en C-zone. De waterwegbeheerder trad ook op als bouwheer voor de sanering, de afbraak van de oude fabriekshallen en de aanleg van de gemeenschappelijke nutsinfrastructuur op het terrein. De doelstelling is om vanuit Genk 130.000 containers extra per jaar via de waterweg te vervoeren. Een haalbare kaart of eerder gezonde ambitie? Wij vragen het aan de Vlaamse Waterweg.

Nippon Express
Eén van de grote logistieke namen hier actief op Genk Green Logistics is het ambitieuze Nippon Express. Zij huren met Unit 8 een 20.000 m2 grote hub van waaruit ze een belangrijke focus hebben op de kledingsindustrie. Het nieuwe centrum is 20.000 m² groot en omvat 23 laadkades, 6 rekfoliewikkelmachines en 38 sorteermachines. Let’s have a look inside!

De grote troeven van Genk Green Logistics zijn dus de grootschaligheid, de multimodaliteit en het duurzame karakter, wat de volledige ontwikkeling in combinatie met de gemeenschappelijke infrastructuur van zone A uniek maakt in de ruime regio. Het staat voor een toekomstgericht ontwikkelingsplan met een duidelijke commerciële focus op logistieke toegevoegde waardeactiviteiten en semi-industriële toepassingen. Toekomstmuziek gegarandeerd!

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo