Featured Video Play Icon

Kangoo & Citan Van of the Year 2022, geen Autosalon van Brussel – News Transport & VAN TV 53

In het nieuws van Transport & VAN TV 53: de Truck & Business Barometer, de Renault Kangoo en Mercedes Citan winnaars van de Van of the Year 2022-verkizeing, de annulering van het Autosalon van Brussel 2022 en tenslotte de Transport & Logistics Awards 2022, die wél doorgaan.

De 33e editie van de Truck & Business Barometer bracht enkele belangrijke trends naar voren. Door de grote vraag naar vervoer en het tekort aan chauffeurs bevinden de transporteurs zich in een gunstige positie om de transportprijzen te verhogen. Hoewel dit nog geen groot effect had, wordt verwacht dat de vervoersprijzen in het eerste kwartaal van 2022 zullen stijgen. Nog uit de bevraging blijkt dat de meerderheid van de vervoerders twijfels heeft over hoe duurzaam de stijging van de vraag na de eerste helft van 2022 zal zijn. Tot slot zorgt het nieuwe Mobility Package voor een tendens naar herinvlagging van transportactiviteiten naar België. Het volledige dossier vindt u in nummer 279 van Truck & Business.

Niet één, maar twee International Vans of the Year in 2022. Want zowel de nieuwe Renault Kangoo als de Mercedes-Benz Citan staan dit jaar op het hoogste podium. De compacte bestelwagens van het Franse en Duitse merk, die op dezelfde productielijn gebouwd worden, volgen daarmee de elektrische versies op van de middelgrote bestelwagens van Peugeot, Citroën en Opel.

Een feestje zal er echter niet gebouwd kunnen worden op het Autosalon midden januari. Door de verstrengde maatregelen besliste organisator Febiac samen met alle leden om het salon te annuleren en te verplaatsen naar alle concessiehouders in het land. Transport & VAN.TV pakt in januari wel uit met de special ‘Passion4Vans’, waar alle primeurs aan bod komen.

De Transport & Logistics Awards georganiseerd door Transportmedia gaan in 2022 wél zeker door. Onder welke vorm hangt af van de sanitaire toestand. Maar de kandidaturen stromen wel al volop binnen. Bent u of kent u een bedrijf dat kans maakt op één van de acht prijzen, laat het dan voor eind december weten via info@transportmedia.be. Inschrijven is gratis en toegestaan voor alle Belgische bedrijven.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo