Volvo Trucks krijgt mega-order van Lannutti

De Italiaanse transportonderneming Lannutti heeft een bestelling van 1.500 FH Aero trucks geplaatst bij Volvo Trucks. Roger Alm (President van Volvo Trucks) overhandigde de sleutels van de eerste voertuigen aan Valter Lannutti (CEO van de gelijknamige groep) en de resterende voertuigen (allemaal uitgerust met het nieuwe Camera Monitor Systeem) zullen in verschillende fases worden geleverd in de komende twee jaar.

Deze order (een van de grootste die de Zweedse fabrikant ooit heeft binnengehaald) getuigt van het vertrouwen dat Valter Lannutti in Volvo Trucks heeft. De onderneming heeft in totaal een vloot van 2.500 vrachtwagens. Zestig procent van deze vloot zal worden vervangen door FH Aero trucks. “Wanneer we ons wagenpark vernieuwen, geven we de voorkeur aan voertuigen met een lage uitstoot die een hoog niveau van comfort en veiligheid bieden voor onze chauffeurs, om hen en alle andere weggebruikers te beschermen. Naast de brandstofbesparende I-Save technologie, die al door 100% van het wagenpark wordt gebruikt, willen we nu ook profiteren van de voordelen van het camerabewakingssysteem en het verbeterde aerodynamische ontwerp,” zegt Valter Lannutti.

Verwacht wordt dat de Volvo FH Aero zuiniger zal zijn dan de voertuigen die hij vervangt, maar Lannutti wil de CO2-uitstoot nog verder terugdringen omdat het merendeel van de trucks op HVO zal rijden.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo